четвртак, 29. јул 2010.

Pileći Satai ražnjići

6

- 500 gr pilećeg belog mesa
- 1 kašika soka od limuna
- 1 češanj belog luka 
- so, biber
Meso isecite na kockice (ne baš previše sitne ! ) pa ga stavite u činiju , posolite , pobiberite, prelijte sokom od limuna i sitno seckanim belim lukom. Dobro promešajte da se začini ravnomerno rasporede po mesu. Preko mesa prelijte marinadu. 
Za marinadu Vam je potrebno :
- 180 gr kikiriki putera
- 1,5 dl vode
- 2 ravne kašike žutog šećera
- 2 kašike pečenog susama 
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika rendanog crnog luka
- na vrh kašičice čili začina u prahu 
- štapići za ražnjiće
Stavite u šerpu vodu, kikiriki puter, čili, šećer, soja sos i crni luk pa dobro promešajte žicom za mućenje i stavite na ringlu i kad proključa krčkajte još 5 minuta. Sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi. Ohlađenu marinadu prelijte preko mesa, prekrijte i ostavite da se marinira u frižideru najmanje sat vremena (a može i preko noći ako Vam se ne žuri :-D ). Štapiće za ražnjiće potopite u vodu. Nanižite po 5-6 kockica mesa na jedan štapić ali tako da između kockica ima po malo mesta da bi se ravnomerno ispeklo meso. Ražnjiće pecite na gril tiganju ili na elektičnom roštilju ili pak na običnom roštilju - stvar ukusa ! Okrećite meso da bi se svuda lepo ispeklo, a dok se peče par puta ga premažite sa ostatkom marinade. Pečene ražnjiće pospite pečenim susamom i služite uz bareni pirinač.
P.S. Fantastičan , pikantan ukus ! Savršeno ! Probajte ! :-D

6 коментара:

  1. ja volim uvek nesto novo da probam. Kikiriki puter se od nas tako malo koristi. Samo koji puter si koristila posto se razlikuju po ukusu ? Obicno ovakve stvari prvo dam suprugu da proba pa tek onda otkrijem recept. Odlicno!

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Jelena koristila sam Teddie kikiriki puter, jelo je odlicno veruj mi na rec ! Uzivacete !

    ОдговориИзбриши
  3. Super,super!Pravila sam piletinu sa kikirikijem i susamom ali kiki-puter i marinada je odlična ideja.PRobaću sigurno!

    ОдговориИзбриши
  4. KIkiriki puter koristim obično u keksićima,ali ovo stvarno moram da probam:)))

    ОдговориИзбриши
  5. maslac od kikirikija stvarno rijetko koristim a baš mi je žao jer je odličan, vjerujem da su ovi ražnjiči isto odlični budući da i na slici super izgledaju

    ОдговориИзбриши
  6. Dragi Stočiću, kikiriki puter je odličan u ovakvim vrstama jela ! probajte nećete se pokajati sigurno ! Javite kako Vam se dopada! :-D
    Nina verujte odlični su , ako se budete rešili da pravite nećete pogrešiti. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши