- 500 gr kora za pitu
- 300 gr sira
- 5 jaja
- 2 dl kisele pavlake
- 2 dl kisele vode
- ulje, so
Podmažite tepsiju sa malo ulja pa stavite jednu koru na dno tepsije a jednu celu koru ostavite za pokrivanje pite. Umutite jaja pa im dodajte izmrvljen sir, kiselu vodu , pavlaku pa posolite po ukusu (pazite da ne presolite! ). Ostale kore cepkajte i gužvajući umačite ih u pripremljen fil i ređajte preko kore u tepsiji. Kad potrošite sve kore preostali fil prelijte preko kora. Preko poređanih kora stavite onu jednu koru što ste ostavili sa strane pa je premažite mešavinom malo ulja i kisele vode i stavite da se peče na 200 stepeni oko 15 minuta.
P.S. Odličan izbor za doručak ili večeru! Prijatno :-D
klasika nikada ne promasi! Ovo tako egzoticno deluje strancima a mi mozemo da njupamo svaki dan!
ОдговориИзбришиHehehe u pravu si skroz Jelena !
ОдговориИзбришиviše volim dok sama razvlačim kore, ali kako meni za to treba stvarno vremena (nisam baš vješta :p) više puta budu kupljene
ОдговориИзбришиšta reči, odlično, obožavam
Draga Nina i ja volim da razvlačim kore ali kad mi treba na brzaka pita onda su kupovne pravi izbor! :-D
ОдговориИзбриши