петак, 30. јул 2010.

Pileća džigerica sa pirinčem

4

- 400 gr pileće džigerice
- pola šolje pirinča ( šolja od 2 dl)
- 2 manja crna luka
- 2 crvene paprike
- 1 praziluk
- začin C , peršun
Džigericu dobro operite, prosušite i isecite na komadiće. Crni luk i praziluk iseckajte. Stavite u dublji tiganj ulje, džigericu i iseckan luk i pržite na laganoj vatri. Na pola prženja dodajte papriku sečenu na štapiće. Pirinač obarite pa kad je džigerica pečena dodajte ga, dobro promešajte i sklonite sa ringle. Začinite po ukusu. Servrajte toplo na tanjir i pospite peršunom. 
P.S. Jako brzo i ukusno jelo ! Možete po ukusu dodati i grašak ili kukuruz ! Prijatno ! :-D

Related Posts:

  • Čizkejk sa pečurkama Za koru Vam je potrebno :- 100 gr brašna- 75 gr margarina- 75 gr kačkavalja- malo soliKačkavalj sitno izrendajte. U vanglicu sjedinite brašno, omekša… Read More
  • Zapečene palačinke Za palačinke Vam je potrebno:- 250 gr brašna- 2 jajeta- 5 dl mleka- 1 kesica praška za pecivo- malo origanaPosebno umutite žumanca , brašno pomešano … Read More
  • Zapečene palačinke 2 - 6 gotovih palačinki- 500 gr mlevenog mesa- 200 gr pečuraka- 100 gr suvog mesa ili slanine- 100 gr kačkavalja - 1 kašika peršuna- 2 jajeta- 1… Read More
  • Medena piletinaU okviru igre Ajme koliko nas je koju je osmislila blogerka Snježana za mesec februar naša domaćica je Aleksandra1234 ko… Read More
  • Kuglof-pita sa piletinom - 400 gr barenog pilećeg belog mesa- 150 gr barenog graška- 100 gr barenog kukuruza- 100 gr seckane slanine- 100 gr kačkavalja - 150 gr rendane … Read More

4 коментара: