петак, 30. јул 2010.

Pileća džigerica sa pirinčem

4

- 400 gr pileće džigerice
- pola šolje pirinča ( šolja od 2 dl)
- 2 manja crna luka
- 2 crvene paprike
- 1 praziluk
- začin C , peršun
Džigericu dobro operite, prosušite i isecite na komadiće. Crni luk i praziluk iseckajte. Stavite u dublji tiganj ulje, džigericu i iseckan luk i pržite na laganoj vatri. Na pola prženja dodajte papriku sečenu na štapiće. Pirinač obarite pa kad je džigerica pečena dodajte ga, dobro promešajte i sklonite sa ringle. Začinite po ukusu. Servrajte toplo na tanjir i pospite peršunom. 
P.S. Jako brzo i ukusno jelo ! Možete po ukusu dodati i grašak ili kukuruz ! Prijatno ! :-D

Related Posts:

  • Musaka od pohovanih paprika- 10 krupnijih paprika (crvenih, zelenih) - 300 gr mlevenog mesa - 4 jajeta + 2 jajeta za pohovanje paprika - 1 glavica crnog luka - 1 manja šargarepa… Read More
  • Piletina na kineski način- 500 gr pilećeg belog mesa - 2 kašike senfa - 1 dl soja sosa - 150 gr susama - šolja pirinča (šolja od 2 dl ) - 1 kesa mešanog zamrznutog povrća po i… Read More
  • Punjene krmenadle- 4 deblje krmenadle - 100 gr šampinjona - 50 gr šunke ili čajne kobasice - 50 gr kačkavalja - 50 gr slanine - 1 mala čašica brendija (po želji) - 1 č… Read More
  • Hleb od pilećeg mesa- oko 600 gr pilećeg mesa (belo meso , bataci ) - 3 manja parčeta hleba - 1 jaje - 1 jabuka - 150 gr slanine - 1 glavica crnog luka - 1 kašika senfa -… Read More
  • Grčke ćufte- 500 gr mlevenog mesa - 1 veći krompir - 1 glavica crnog luka - 2 kašike prezli - 1 jaje - peršun , so , biber Izrendajte krompir i ostavite ga malo … Read More

4 коментара: