среда, 16. јун 2010.

Zapečene pljeskavice

2


- 300 gr mlevenog junećeg mesa
- 3 jaja
- 1 glavica manjeg crnog luka
- puna šaka prezli
- 2 dl kisele pavlake
- 1 dl jogurta
- so, biber, peršun
Izmešajte meso sa jednim jajetom, malo seckanog peršuna, prezlama i sitno seckanim crnim lukom, začinite po želji sa solju i biberom pa dobro umesite. Pravite manje pljeskavice (meni je ispalo 7 komada). U pleh stavite foliju , nauljite je i poređajte pljeskavice pa stavite da se peku na 200 stepeni oko 30 minuta. U međuvremenu umutite pavlaku, jogurt, preostala dva jajeta i malo seckanog peršuna. Vatrlostalnu činiju nauljite. Kad su pljeskavice gotove porešajte ih u vatrostalnu činiju, prelijte ih umušenim prelivom i stavite da se zapeče u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Služite uz salatu po želji.
P.S. Po želji naravno možete pljeskavice služiti sa pomfritom ili već po želji ! Nama je bila sasvim dovoljna salata ! Super je !  

Related Posts:

  • Pohovano pileće belo meso- 4 pileća bela mesa- 150 gr brašna- 150 gr kačkavalja- 150 gr prezli - 2 jaja - 1 pomorandža- peršun , začin C Svako belo meso preseci… Read More
  • Šareni pileći rolat - 600 gr pilećeg belog mesa- 150 gr sitnog sira- 100 gr barenog spanaća ili zelja - 1 dl kisele pavlake - manje crvena i zelena paprika- ma… Read More
  • Mini ćuftice - 500 gr mešanog mlevenog mesa- 70 gr kukuruznih pahuljica- 50 gr kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kečapa- 1 kašika seckanog peršuna- 1 kašika maslinovog… Read More
  • Piletina sa sosom od kikiriki putera- 500 gr pilećeg belog mesa- 2 dl mleka- 4 kašike prezli- 2 kašike susama- kašičica bosiljka- kašičica origana- pola kašičice karija - malo belog… Read More
  • Zapečena gnezda- 400 gr špageta- 400 gr mlevenog mesa-  2 šargarepe-  1 veći crni luk- 1,5 dl belog vina- 150 gr kačkavalja - začin C, biber, peršun, … Read More

2 коментара:

  1. Анониман16. јун 2010. 23:36

    Recept za brze kiflice sam isprobala, a sad idemo dalje:)
    Pusa Jovana

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Zondra , nadam se da su Vam se dopale kiflice ! Hvala sto me podrzavate i isprobavate moje recepte! Veliki pozdrav za Vas ! :-*

    ОдговориИзбриши