среда, 16. јун 2010.

Zapečene pljeskavice

2


- 300 gr mlevenog junećeg mesa
- 3 jaja
- 1 glavica manjeg crnog luka
- puna šaka prezli
- 2 dl kisele pavlake
- 1 dl jogurta
- so, biber, peršun
Izmešajte meso sa jednim jajetom, malo seckanog peršuna, prezlama i sitno seckanim crnim lukom, začinite po želji sa solju i biberom pa dobro umesite. Pravite manje pljeskavice (meni je ispalo 7 komada). U pleh stavite foliju , nauljite je i poređajte pljeskavice pa stavite da se peku na 200 stepeni oko 30 minuta. U međuvremenu umutite pavlaku, jogurt, preostala dva jajeta i malo seckanog peršuna. Vatrlostalnu činiju nauljite. Kad su pljeskavice gotove porešajte ih u vatrostalnu činiju, prelijte ih umušenim prelivom i stavite da se zapeče u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Služite uz salatu po želji.
P.S. Po želji naravno možete pljeskavice služiti sa pomfritom ili već po želji ! Nama je bila sasvim dovoljna salata ! Super je !  

2 коментара:

  1. Recept za brze kiflice sam isprobala, a sad idemo dalje:)
    Pusa Jovana

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Zondra , nadam se da su Vam se dopale kiflice ! Hvala sto me podrzavate i isprobavate moje recepte! Veliki pozdrav za Vas ! :-*

    ОдговориИзбриши