среда, 16. јун 2010.

Šareni kuglof (kiflice) 2

2

- malo više od 1 kg brašna (oko 1,3 kg)
- 1 svež kvasac
- 300 gr margarina
- 150 gr šećera
- 4 dl mleka
- 1 kašika kakaoa
U toplo mleko stavite kvasac i rastopite ga. Margarin umutite sa šećerom pa u njega dodajte razmućen kvasac i brašno i zamesite testo pa ga ostavite da odstoji oko sat vremena. Kad je testo nadošlo premesite ga i podelite na dva dela. U jedan deo stavite kakao i mesite dok svo testo ne bude braon boje a drugu polovinu ostavite belu. Sada svaki deo podelite na još pola pa dobijete dva braon i dva bela dela. Razvucite jedan beli i jedan braon deo u oblik pravougaonika pa stavite braon deo preko belog i urolajte. Kalup za kuglof namažite margarinom i stavite rolat u kalup. Stavite da se peče na 180 stepeni oko 40 minuta. E sad od preostalog belog i braon testa napravite kiflice. Razvucite beli deo u krug pa preko njega stavite braon deo isto razvučen u krug, pritisnite malo testo pa secite trouglove i pravite kiflice. Pecite isto kao kuglof. Ispečeni kuglof izvadite na tacnu i po želji pospite šećerom u prahu.
P.S. Fenomenalno ide uz čašu mleka za večericu ! Nije preslatko tako da ako ste ljubitelj baš slatkog kolača dodajte još 50 gr šećera na gornju količinu ! Uživancija !  

2 коментара:

  1. Nesto slicno je pravila i moja mama kad smo bili klinci... jako ukusno, a kombinacija za umotavanje milion :)

    ОдговориИзбриши
  2. Upravo tako draga Vainilla ! Pustamo masti na volju! Veliki pozdrav :-)

    ОдговориИзбриши