четвртак, 17. јун 2010.

Belo meso sa susamom

3

Za marinadu Vam je potrebno:
- belo meso od jednog pileta
- 50 ml soja-sosa
- 2 kašike belog vina
- 1 kašika ulja od susama
Belo meso iseckajte na kockice a ostale sastojke izmešajte, stavite meso u pripremljenu marinadu i ostavite da odstoji 2 h. U međuvremenu pripremite masu za pohovanje piletine.
Za pohovanje Vam je potrebno :
- 1 šolja brašna (šolja od 2 dl)
- 1 jaje
- 150 ml vode
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 kašičica aleve paprike (ljute po želji)
- soli po ukusu
Sve sastojke izmešajte i ostavite da stoji oko 1h. Izvadite piletinu iz marinade pa je prosušite malo, uvaljajte je u masu za pohovanje i pržite u dubljem vrelom ulju oko 15-tak minuta sa svih strana. Meso vadite na papirni ubrus da se ocedi od suvišne masnoće. Pripremite sada sos.
Za sos Vam je potrebno:
- 75 ml vode
- 50 ml kečapa
- 50 ml meda
- 2 kašike šećera
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 2 kašike susamovog ulja
- 3 češnja izgnječenog belog luka
- 2 kašike pečenog susama
Sve sastojke , sem pečenog susama, izmešajte i stavite u tiganj da provri pa krčkajte još oko 5 minuta. Dodajte ispečeno meso u sos, pospite pečenim susamom i služite sa npr. barenim povrćem i testeninom po želji.
P.S Savršen ukus! Probajte i uživajte! 
 

Related Posts:

  • Pečeni bataci i karabataciZa marinadu Vam je potrebno :- 1 kg bataka sa karabatacima- 1 kisela pavlaka- 1 kašika senfa- 2 češnja izmrvljenog belog luka- 1 kašičica Tabasko sosa… Read More
  • Juneći gulaš- 500 gr junećeg mesa- 250 ml soka od paradajza - 3 veće glavice crnog luka- 1 šargarepa- 2 kašičice slatke aleve paprike- 1 kašičica bosiljka- l… Read More
  • Ćufte u sosu od kiselog mleka- 500 gr junećeg mlevenog mesa- 7 kašika brašna- 7 kašika ulja- oko 5-6 kašika prezli - 2 glavice crnog luka- 2 čena belog luka- 1 šargarepa- 1 k… Read More
  • Svinjske šnicle u pivu- 10 tanjih svinjskih šnicli- 1/2 l piva- 2 dl soka od paradajza- 2 šargarepe- 1 kašika brašna- začin C, biberMeso izlupajte i začinite po želji začin… Read More
  • Pljeskavice sa susamom- 500 gr mlevene junetine- 150 gr susama - oko 70 gr prezli- 50 gr rendanog kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kisele pavlake- 1 kašičica senfa - … Read More

3 коментара: