субота, 12. јун 2010.

Brzi svinjski medaljoni

2

- 500 gr svinjskog filea
- 400 gr pečuraka
- 2 manje glavice crnog luka
- 2 paradajza
- 1 dl belog vina
- 1 dl neutralne pavlake
- 100 gr parmezana 
- začin C, peršun , biber
Meso isecite na , prst debele, medaljone, posolite ih i stavite na ulje da se ispeku sa svih strana. Pečene medaljone izvadite , a u ulje u koje su se pekli stavite na rezanca seckan crni luk i seckane pečurke pa dinstajte dok tečnost skoro ne ispari. Paradajz iseckajte na kocke pa dodajte u pečurke i vratite meso u tiganj, začinite, nalijte vinom i krčkajte dok vino ne ispari. Dodajte pavlaku i peršun, pobiberite i dobro promešajte. Odozgo pospite parmezan i služite sa pire krompirom.
P.S. Mekano i fantastično ukusno meso ! Prijatno ! 

2 коментара: