субота, 12. јун 2010.

Brzi svinjski medaljoni

2

- 500 gr svinjskog filea
- 400 gr pečuraka
- 2 manje glavice crnog luka
- 2 paradajza
- 1 dl belog vina
- 1 dl neutralne pavlake
- 100 gr parmezana 
- začin C, peršun , biber
Meso isecite na , prst debele, medaljone, posolite ih i stavite na ulje da se ispeku sa svih strana. Pečene medaljone izvadite , a u ulje u koje su se pekli stavite na rezanca seckan crni luk i seckane pečurke pa dinstajte dok tečnost skoro ne ispari. Paradajz iseckajte na kocke pa dodajte u pečurke i vratite meso u tiganj, začinite, nalijte vinom i krčkajte dok vino ne ispari. Dodajte pavlaku i peršun, pobiberite i dobro promešajte. Odozgo pospite parmezan i služite sa pire krompirom.
P.S. Mekano i fantastično ukusno meso ! Prijatno ! 

Related Posts:

  • Punjeni mesni rolat - 400 gr mlevenog mesa - 150 gr feta sira- 1 veza blitve- 2 kuvana jaja- 1 žumance- 2 kašike prezli- 2 kašike kečapa- 1 kašika soja-sosa- biber,… Read More
  • Viski piletina - 2 veća bela mesa- 1 dl vode- 60 ml viskija- 3 kašike soja sosa- pola kašičice tabasko sosa- začin C , biberPiletinu operite i osušite pa presecite… Read More
  • Hrskava piletina - 350 gr pilećeg belog mesa- 150 gr kačkavalja- 100 gr prezli- 1 jaje- 3 kašike brašna- 1/2 kocke za kokošiju supu- 1/2 kašičice origana- peršun- so… Read More
  • Šnicle u sosu od senfa i susama - 500 gr šnicle po želji (pileće , juneće, svinjske) - 6 dl supe od kocke - 1 dl belog vina  - 2 kašike senfa - 2 kašike pečenog susama … Read More
  • Piletina u sosu sa pečurkama - 400 gr pilećeg belog mesa - 300 gr pečuraka - 3 dl pileće supe - 60 ml belog vina - 3 kašike brašna - 2 kašike pavlake - 1 manji praziluk - 1 kaši… Read More

2 коментара: