уторак, 11. мај 2010.

Mamine oblande

2

- 500 gr šećera
- 250 gr margarina
- 250 gr mlevenog keksa
- 250 gr mlevenih oraha (po želji možete umesto oraha staviti 300 gr kokosa)
- 100 gr čokolade 
Sipajte šećer u 1/2 l vode, stavite da kuva i kad proključa kuvajte još 15 minuta. Isključite ringlu pa dodajte margarin i čokoladu i mešajte dok se ne istope. Sklonite sada šerpu sa ringle i umešajte keks i orahe (ili kokos) i dobro promešajte. Mlakim filom mažite oblande ( svaki put kad stavite novi list oblande pritisnite dobro rukama da se fil lepo zalepi za oblandu ). Kad nafilujete oblandu pritisnite je sa nečim težim odozgo npr. stavite preko oblande tacnu iste veličine a preko nje vanglicu punu vode ili neku težu knjigu i ostavite preko noći. Secite oblandu na kocke ili rombove i služite.
P.S. Kao i žerbo kocke i ovo je vrlo zahvalan kolač za slavlja jer ga ima dosta a ukus ... pa probajte ! :-D
 

2 коментара:

  1. Baš sinoć mi je otac tražio da nađem ovaj recept za oblande :)
    Biće isprobano što pre :))

    ОдговориИзбриши
  2. Još nešto: Hvala u ime svih početnika za ovako dobro objašnjenje vremena i postupka kuvanja :))

    ОдговориИзбриши