уторак, 11. мај 2010.

Mamine oblande

2

- 500 gr šećera
- 250 gr margarina
- 250 gr mlevenog keksa
- 250 gr mlevenih oraha (po želji možete umesto oraha staviti 300 gr kokosa)
- 100 gr čokolade 
Sipajte šećer u 1/2 l vode, stavite da kuva i kad proključa kuvajte još 15 minuta. Isključite ringlu pa dodajte margarin i čokoladu i mešajte dok se ne istope. Sklonite sada šerpu sa ringle i umešajte keks i orahe (ili kokos) i dobro promešajte. Mlakim filom mažite oblande ( svaki put kad stavite novi list oblande pritisnite dobro rukama da se fil lepo zalepi za oblandu ). Kad nafilujete oblandu pritisnite je sa nečim težim odozgo npr. stavite preko oblande tacnu iste veličine a preko nje vanglicu punu vode ili neku težu knjigu i ostavite preko noći. Secite oblandu na kocke ili rombove i služite.
P.S. Kao i žerbo kocke i ovo je vrlo zahvalan kolač za slavlja jer ga ima dosta a ukus ... pa probajte ! :-D
 

Related Posts:

  • Kuglice sa nutelom- 500 gr nutele- 200 gr mlevene plazme- 150 gr pečenih i mlevenih lešnika ili badema- kašičica ruma (po želji)Sve sastojke stavite u vanglicu pa ručno… Read More
  • Potkovice- oko 500 gr brašna - 250 gr margarina- 250 gr kokosa- 200 gr šećera- 120 ml mleka- 70 gr čokolade- 3 pune kašike masti- 2 žumanceta- 1 kašika ul… Read More
  • London štangle Za koru Vam je potrebno :- 250 gr brašna- 150 gr margarina- 100 gr šećera- 4 žumanca- 1/2 kesice praška za pecivo - 2 pune kašike džema od kajsi… Read More
  • Fondan 2E pa evo i fondana broj 2! :-))) Ovaj recept sam dobila od drage Mihaele (La casa de vainilla) kao i bombonice (Marshmallows) od kojih sam pravila ist… Read More
  • Puding krempita- oko 500 gr petit beurre keksa- 8 dl mleka- 6 kašika šećera- 2 dl slatke pavlake- 2 pudinga od vanileU 2 dl hladnog mleka razmutite prašak za pu… Read More

2 коментара:

  1. Baš sinoć mi je otac tražio da nađem ovaj recept za oblande :)
    Biće isprobano što pre :))

    ОдговориИзбриши
  2. Još nešto: Hvala u ime svih početnika za ovako dobro objašnjenje vremena i postupka kuvanja :))

    ОдговориИзбриши