- 1/2 kg mladih krompirića
- 3 sveža paradajza
- 2 sveže zelene paprike
- 4 čena belog luka
- 100 ml ulja (može i maslinovo)
- 1 kašika senfa
- po želji peršun , ruzmarin, origano
- začin C
Pomešajte ulje, izgnječena 2 čena belog luka, 1 kašiku senfa, začin C i po želji seckan peršun, ruzmarin... File zasecite na nekoliko mesta pa ga stavite u tu marinadu i ostavite da stoji u frižideru do sutra. Paradajz i papriku isecite na kockice dodajte 2 čena seckanog belog luka, malo ulja i dobro promešajte. Vatrostalnu činiju namažite sa malo ulja, sipajte mešavinu sa paradajzom, spustite file preko pa ga zalijte marinadom u kojoj je stajao. Krompiriće dobro operite presecite na pola i rasporedite oko filea. Preko krompirića pospite malo začina C, prekrijte alu-folijom i stavite da se peče 15-tak minuta na 200 stepeni a onda skinite foliju i pustite da se zapeče još 20-tak minuta na istoj temperaturi. Služite toplo uz salaticu po želji.
P.S. Meso je veoma mekano i fantastičnog ukusa a o krompirićima da ne govorim !
0 коментара:
Постави коментар