уторак, 11. мај 2010.

Svinjski file sa mladim krompirićima

0

- 1 manji svinjski file
- 1/2 kg mladih krompirića
- 3  sveža paradajza
- 2 sveže zelene paprike
- 4 čena belog luka
- 100 ml ulja (može i maslinovo)
- 1 kašika senfa 
- po želji peršun , ruzmarin, origano
- začin C
Pomešajte ulje, izgnječena 2 čena belog luka, 1 kašiku senfa, začin C i po želji seckan peršun, ruzmarin... File zasecite na nekoliko mesta pa ga stavite u tu marinadu i ostavite da stoji u frižideru do sutra. Paradajz i papriku isecite na kockice dodajte 2 čena seckanog belog luka, malo ulja i dobro promešajte. Vatrostalnu činiju namažite sa malo ulja, sipajte mešavinu sa paradajzom, spustite file preko pa ga zalijte marinadom u kojoj je stajao. Krompiriće dobro operite presecite na pola i rasporedite oko filea. Preko krompirića pospite malo začina C, prekrijte alu-folijom i stavite da se peče 15-tak minuta na 200 stepeni a onda skinite foliju i pustite da se zapeče još 20-tak minuta na istoj temperaturi. Služite toplo uz salaticu po želji.
P.S. Meso je veoma mekano i fantastičnog ukusa a o krompirićima da ne govorim !  

Related Posts:

  • Zapečene makarone - 300 gr barenih makarona (fusilli)- 300 gr mlevenog junećeg mesa- 150 gr kačkavalja - 2 struka mladog luka- 1 veća šargarepa - 1 dl belog … Read More
  • Belo meso sa susamomZa marinadu Vam je potrebno:- belo meso od jednog pileta- 50 ml soja-sosa- 2 kašike belog vina- 1 kašika ulja od susamaBelo meso iseckajte na kockice … Read More
  • Zapečene pljeskavice - 300 gr mlevenog junećeg mesa- 3 jaja- 1 glavica manjeg crnog luka- puna šaka prezli- 2 dl kisele pavlake- 1 dl jogurta- so, biber, peršunIzmešajte … Read More
  • Riblje ćufte u sosu od pečuraka- 1 kg fileta soma - 2 jajeta- 2 pune šake prezli- 3 čena belog luka- malo kukuruznog brašna - začin C, peršun- 1 kesica krem čorbe od pečur… Read More
  • Brzi svinjski medaljoni- 500 gr svinjskog filea- 400 gr pečuraka- 2 manje glavice crnog luka- 2 paradajza- 1 dl belog vina- 1 dl neutralne pavlake- 100 gr parmezana - z… Read More

0 коментара:

Постави коментар