петак, 9. јул 2010.

Empanade

7

- 200 gr brašna
- 50 gr margarina
- 50 ml vode
- 1 kašičica slatke aleve paprike
- 1 kašičica soli 
- 60 gr sira
U vanglicu pomešajte brašno, so i alevu papriku pa dodajte margarin iseckan na listiće i vodu i mesite rukama dok ne dobijete homogenu masu pogodnu za oblikovanje. Podelite testo na 12 loptica pa ih ostavite da odstoje pola sata. Svaku lopticu razvucite u tanji krug, na jednu stranu stavite kašičicu sira , preklopite i viljuškom pritisnite testo da se lepo zatvori. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni oko 15-tak minuta. Služite tople kao glavno jelo (ako punite sa mesom) ili kao prilog!
P.S. Empanade možete puniti i sa mlevenim mesom prodinstanim sa crnim lukom , sa šunkom, kačkavaljem ili već po želji. Odličnog su ukusa i jaaaaako se brzo prave! Pazite na vreme predviđeno za pečenje da Vam se ne bi presušile! Prijatno!  :-D  

Related Posts:

  • Mlečni hleb / Mlečno pecivoMlečni hleb - 350 gr brašna - 175 ml mleka + 1 kašika za premazivanje - 30 gr margarina - 1/4 kocke kvasca - 1 kašičica šećera - 1 kašičica soli … Read More
  • Posne slatke kiflice - 500 gr brašna- 200 gr margarina- 1 dl mlake vode- 1/2 kocke svežeg kvasca- 1 kesica vanil šećera- prstohvat soli- džem po želji- šećer u prahu za p… Read More
  • "Harmonika" hleb - oko 450 gr brašna- 2,5 dl tolog mleka- 120 gr margarina- 1/2 kocke svežeg kvasca- 1 kašičica šećera- 1 kašičica soli U toplo mleko stavite kvasac,… Read More
  • Tart Tatin by AnaBožanstveno !! Ako ste ljubitelj paradajza ovo prosto morate probati !!        Ana draga , HVALA ti na ovom … Read More
  • Slatki venčići - 400 gr brašna- 175 ml vode- 50 gr šećera- 20 gr margarina- 1 kesica suvog kvasca - 1 jaje + 1 žumance- 1 kesica vanil šećera- 1 kašičica meda-… Read More

7 коментара: