петак, 9. јул 2010.

Empanade

7

- 200 gr brašna
- 50 gr margarina
- 50 ml vode
- 1 kašičica slatke aleve paprike
- 1 kašičica soli 
- 60 gr sira
U vanglicu pomešajte brašno, so i alevu papriku pa dodajte margarin iseckan na listiće i vodu i mesite rukama dok ne dobijete homogenu masu pogodnu za oblikovanje. Podelite testo na 12 loptica pa ih ostavite da odstoje pola sata. Svaku lopticu razvucite u tanji krug, na jednu stranu stavite kašičicu sira , preklopite i viljuškom pritisnite testo da se lepo zatvori. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni oko 15-tak minuta. Služite tople kao glavno jelo (ako punite sa mesom) ili kao prilog!
P.S. Empanade možete puniti i sa mlevenim mesom prodinstanim sa crnim lukom , sa šunkom, kačkavaljem ili već po želji. Odličnog su ukusa i jaaaaako se brzo prave! Pazite na vreme predviđeno za pečenje da Vam se ne bi presušile! Prijatno!  :-D  

Related Posts:

  • Hleb sa graham brašnom - 250 gr belog brašna- 200 gr pšeničnog graham brašna - 1 kesica suvog kvasac- 2 dl mleka- 1 dl jogurta - 1 ravna kašika meda- 1 kesica pra… Read More
  • Hleb sa graham brašnom 2 - 220 gr belog brašna- 40 g graham brašna- 30 gr meda- 175 ml vode- 1 kesica suvog kvasca- kašičica soli- malo raženih ili ovsenih pahuljicaRazmutite… Read More
  • Kiflice - oko 700 gr brašna- 4 jajeta- 1 kockica kvasca- 2 dl toplog mleka- 1,5 dl ulja- 1 ravna kašika soli- 1 kašičica šećera- nadev po želji (sir, šunka, … Read More
  • Kroasani by AndrijanaSavršeni su ! Andrijana draga svaka čast ! Sve tačno u meru! Nemam više nijedan komentar !!    P.S.  !!! … Read More
  • Kiflice 1 - oko 750 gr brašna- 2,5 dl toplog mleka- 1,5 dl mlake vode- 120 ml ulja- 1 kockica kvasca- 2 jajeta- 100 gr margarina- 2 kašičice soli- 1 kašičica š… Read More

7 коментара: