петак, 7. мај 2010.

Kroketi od pečuraka i krompira

0

- 2 veća krompira
- 250 gr pečuraka
- 50 gr kačkavalja 
- 2 jajeta + 2 jajeta za pohovanje
- 100 gr prezli + 150 gr za pohovanje
- začin C , peršun
- 100 gr brašna
Krompir oljuštite i skuvajte pa ga ispasirajte (kao za pire krompir) . Pečurke naseckajte sitno, izdinstajte i dobro ocedite od tečnosti. Sjedinite pasiran krompir i pečurke, dodajte sitno rendan kačkavalj, 2 jajeta, prezle, sitno seckan peršun i začinite po želji. Masu dobro umesite rukama, pravite krokete, uvaljajte ih prvo u brašno , pa u umućena jaja i na kraju u prezle i pržite sa svih strana dok ne dobiju zlatno žutu boju. Kad su gotovi vadite ih na salvetu da se ocede od viška masnoće. Služite ih tople kao prilog uz meso i salatu.
P.S. Ove fantastične krokete možete jesti i bez mesa tj samo uz zelenu salatu i opet ćete uživati u svakom zalogaju ! 

Related Posts:

  • Punjeni krompir- 5 većih krompira - 3 jajeta - 150 gr sitnog sira - 100 gr pršute , slaninice (može i šunka!) - 20 gr margarina  - so, biber, peršun - 1 dl kise… Read More
  • Sos od pečuraka- 500 gr svežih pečuraka - 2 dl belog vina - 2 čaše kisele pavlake - začin C, biber , peršun Iseckajte pečurke pa ih stavite u šerpu i prodinstajte 5 … Read More
  • Punjene pečurke - 500 gr pečuraka- 150 gr šunke- 150 gr kačkavalja- origano, začin C- malo margarinaPečuke operite , pažljivo isecite peteljke i "meso" oko peteljki … Read More
  • Kroketi od pečuraka i krompira- 2 veća krompira - 250 gr pečuraka - 50 gr kačkavalja  - 2 jajeta + 2 jajeta za pohovanje - 100 gr prezli + 150 gr za pohovanje - začin C , perš… Read More
  • Loptice od spanaća- 1 kg svežeg spanaća - 2 jajeta - 150 gr prezli - 1 glavica crnog luka - 3 čena belog luka - 1 kašika ulja  - 50 gr susama  - 50 gr brašna&… Read More

0 коментара:

Постави коментар