недеља, 2. мај 2010.

Kuvani pirinač

0

- 1 čaša od 2dl pirinča
- 3 čaše od 2 dl vode
- 1 kašika ulja , začin C , peršun
Dobro operite pirinač , stavite ga u šerpu, nalijte vodom i dodajte kašiku ulja. Kuvajte na tihoj vatri dok tečnost ne ukuva. Operite pirinač u mlakoj vodi , začinite, dodajte peršun i služite. 
P.S. Uspeva sigurno ! 

Related Posts:

  • Empanade- 200 gr brašna- 50 gr margarina- 50 ml vode- 1 kašičica slatke aleve paprike- 1 kašičica soli - 60 gr siraU vanglicu pomešajte brašno, so i alev… Read More
  • Uštipci od tikvica- 3 jajeta- 10 kašika brašna- 3 kašike krem sira ili švapskog sira- 1/2 kg tikvica- 1/2 kesice praška za pecivo , so- 1 kašika ulja Tikvice oljuš… Read More
  • Punjeni krompir- 5 većih krompira - 3 jajeta - 150 gr sitnog sira - 100 gr pršute , slaninice (može i šunka!) - 20 gr margarina  - so, biber, peršun - 1 dl kise… Read More
  • Punjene pečurke - 500 gr pečuraka- 150 gr šunke- 150 gr kačkavalja- origano, začin C- malo margarinaPečuke operite , pažljivo isecite peteljke i "meso" oko peteljki … Read More
  • Kroketi od pečuraka i krompira- 2 veća krompira - 250 gr pečuraka - 50 gr kačkavalja  - 2 jajeta + 2 jajeta za pohovanje - 100 gr prezli + 150 gr za pohovanje - začin C , perš… Read More

0 коментара:

Постави коментар