- 2 jajeta
- 150 gr prezli
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašika ulja
- 50 gr susama
- 50 gr brašna
- začin C
Spanać dobro operite hladnom vodom i kratko ga izblanširajte (blanširate tako što spanać potapate na desetak sekundi u kipuću vodu i odmah vadite u cediljku ). Ohlađen spanać sitno iseckajte pa mu dodajte jaja, 100 gr prezli , sitno seckane crni i beli luk pa dodajte u to 1 kašiku ulja i začinite po želji. Od ove smese pravite loptice , uvaljajte ih u brašno i pecite na ulju sa svake strane oko 5 min. Posebno propržite susam i 50 gr prezli i u to uvaljajte gotove loptice. Služite toplo uz krompir i meso po želji.
P.S. Loptice su izvrsnog ukusa a sem sa spanaćem možete ih praviti od blitve ili koprive ! Idealan prilog uz meso !
0 коментара:
Постави коментар