петак, 9. јул 2010.

Empanade

7

- 200 gr brašna
- 50 gr margarina
- 50 ml vode
- 1 kašičica slatke aleve paprike
- 1 kašičica soli 
- 60 gr sira
U vanglicu pomešajte brašno, so i alevu papriku pa dodajte margarin iseckan na listiće i vodu i mesite rukama dok ne dobijete homogenu masu pogodnu za oblikovanje. Podelite testo na 12 loptica pa ih ostavite da odstoje pola sata. Svaku lopticu razvucite u tanji krug, na jednu stranu stavite kašičicu sira , preklopite i viljuškom pritisnite testo da se lepo zatvori. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni oko 15-tak minuta. Služite tople kao glavno jelo (ako punite sa mesom) ili kao prilog!
P.S. Empanade možete puniti i sa mlevenim mesom prodinstanim sa crnim lukom , sa šunkom, kačkavaljem ili već po želji. Odličnog su ukusa i jaaaaako se brzo prave! Pazite na vreme predviđeno za pečenje da Vam se ne bi presušile! Prijatno!  :-D  

Related Posts:

  • Piletina sa sosom od kikiriki putera- 500 gr pilećeg belog mesa- 2 dl mleka- 4 kašike prezli- 2 kašike susama- kašičica bosiljka- kašičica origana- pola kašičice karija - malo belog… Read More
  • Uštipci od tikvica- 3 jajeta- 10 kašika brašna- 3 kašike krem sira ili švapskog sira- 1/2 kg tikvica- 1/2 kesice praška za pecivo , so- 1 kašika ulja Tikvice oljuš… Read More
  • Krem čorba od brokolija i piletina sa račićimaZa krem čorbu Vam je potrebno : -  400 gr brokolija- 1 manja šargarepa- 1 manja glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike marga… Read More
  • Prilog od palente- 100 gr palente- 5 dl vode- 2 kašike krem sira- 1 kašika sitno rendanog kačkavalja- komadić margarina - malo peršuna , soStavite vodu sa solju d… Read More
  • Slani rolat sa ajvaromZa koru Vam je potrebno :- 3 jajeta- 4 kašike brašna- 2 dl kisele pavlake- 3 kašike ajvara- kašičica soli- 1 kesica praška za pecivoPenasto umutite ja… Read More

7 коментара: