петак, 9. јул 2010.

Empanade

7

- 200 gr brašna
- 50 gr margarina
- 50 ml vode
- 1 kašičica slatke aleve paprike
- 1 kašičica soli 
- 60 gr sira
U vanglicu pomešajte brašno, so i alevu papriku pa dodajte margarin iseckan na listiće i vodu i mesite rukama dok ne dobijete homogenu masu pogodnu za oblikovanje. Podelite testo na 12 loptica pa ih ostavite da odstoje pola sata. Svaku lopticu razvucite u tanji krug, na jednu stranu stavite kašičicu sira , preklopite i viljuškom pritisnite testo da se lepo zatvori. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni oko 15-tak minuta. Služite tople kao glavno jelo (ako punite sa mesom) ili kao prilog!
P.S. Empanade možete puniti i sa mlevenim mesom prodinstanim sa crnim lukom , sa šunkom, kačkavaljem ili već po želji. Odličnog su ukusa i jaaaaako se brzo prave! Pazite na vreme predviđeno za pečenje da Vam se ne bi presušile! Prijatno!  :-D  

Related Posts:

  • Loptice od spanaća- 1 kg svežeg spanaća - 2 jajeta - 150 gr prezli - 1 glavica crnog luka - 3 čena belog luka - 1 kašika ulja  - 50 gr susama  - 50 gr brašna&… Read More
  • Sos od pečuraka- 500 gr svežih pečuraka - 2 dl belog vina - 2 čaše kisele pavlake - začin C, biber , peršun Iseckajte pečurke pa ih stavite u šerpu i prodinstajte 5 … Read More
  • Krompir u francuskom sosu- 1/2 kg krompira - 200 ml slatke pavlake  - 50 ml belog vina - 80 gr oraha   - 3 čena belog luka - 50 gr margarina - ulje, so Krompir oljuš… Read More
  • Loptice od pirinča- 1 šolja pirinča (šolja od 2 dl ) - 2 jajeta - 80 gr prezli - 80 gr biljnog kačkavalja - bosiljak (svež ili sušen ) - so , biber , začin C  Piri… Read More
  • Kuvani pirinač- 1 čaša od 2dl pirinča - 3 čaše od 2 dl vode - 1 kašika ulja , začin C , peršun Dobro operite pirinač , stavite ga u šerpu, nalijte vodom i dodajte k… Read More

7 коментара: