субота, 15. мај 2010.

Punjeni krompir

0

- 5 većih krompira
- 3 jajeta
- 150 gr sitnog sira
- 100 gr pršute , slaninice (može i šunka!)
- 20 gr margarina 
- so, biber, peršun
- 1 dl kisele pavlake 
- po kašika susama i prezli 
Krompire operite i skuvajte do pola ( ne smeju da se raspadnu). U međuvremenu umutite jaja i sir pa dodajte sitno seckanu pršutu i slaninicu (ili šunku) i seckan peršun. Posolite i pobiberite. Skuvan i prohlađen krompir oljuštite pa mu kašičicom izdubite sredinu (izdubljen krompir možete upotrebiti za krompir čorbu ili sutradan za restovan krompir!). Punite krompire umućenom smesom, poređajte ih u podmazanu tepsiju, na svaki krompir stavite po komadić margarina i pecite na 200 stepeni oko 20 min. Stavite kašiku susama i kašiku prezli da se malo proprže. Gotov krompir servirajte na tanjir , stavite kašiku pavlake odozgo i pospite sa mešavinom proprženih prezli i susama. 
P.S. Krompir možete služiti uz neko pečeno meso ili jednostavno ga jesti kao glavno jelo uz salatu ! Prijatno ! 

Related Posts:

  • Rolovana piletina i krompir pljeskavice Za rolovanu piletinu Vam je potrebno :- 4 manja pileća bela mesa- 100 gr suvog vrata- 150 gr dimljenog kačkavalja- 24 komada suvih šljiva (bez koštic… Read More
  • Čizkejk sa pečurkama Za koru Vam je potrebno :- 100 gr brašna- 75 gr margarina- 75 gr kačkavalja- malo soliKačkavalj sitno izrendajte. U vanglicu sjedinite brašno, omekša… Read More
  • Slani rolat sa ajvaromZa koru Vam je potrebno :- 3 jajeta- 4 kašike brašna- 2 dl kisele pavlake- 3 kašike ajvara- kašičica soli- 1 kesica praška za pecivoPenasto umutite ja… Read More
  • Krem čorba od brokolija i piletina sa račićimaZa krem čorbu Vam je potrebno : -  400 gr brokolija- 1 manja šargarepa- 1 manja glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike marga… Read More
  • Prilog od palente- 100 gr palente- 5 dl vode- 2 kašike krem sira- 1 kašika sitno rendanog kačkavalja- komadić margarina - malo peršuna , soStavite vodu sa solju d… Read More

0 коментара:

Постави коментар