среда, 11. мај 2011.

Preliveni kolač

23


Za koru Vam je potrebno :
- 2 jajeta
- 2 čaše brašna (čaša od 2 dl)
- 1,5 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 1 čaša mleka 
- 1 kesica praška za pecivo
Umutite jaja sa šećerom pa polako dodajte mleko i ulje. Mutite kratko pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i na najmanjoj brzini mutite dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Sipajte smesu u podmazan pleh i pecite na 200 stepeni oko 20-tak minuta. Vruću koru isecite na kocke i prelijte sledećim vrućim prelivom. 


Za preliv Vam je potrebno :
- 1/2 l vode
- 10 kašika šećera
- 5 kašika kokosa
- 2 kašike kakaa
- 2 rebra čokolade
- 1 kesica vanil šećera
Sve sastojke stavite u šerpu i kuvajte na umerenoj temperaturi 10-tak minuta pa prelijte kolač i ostavite da se skroz ohladi. Sedite i sladite se ! 
P.S. Brz, jednostavan i preukusan kolačić!Smiley number one 45.gif

Related Posts:

  • Ledene kocke 2Za koru Vam je potrebno : - 6 jaja- 6 kašika šećera- 6 kašika brašna- 3 kašike ulja- 3 kašike kakaa- 1 kesica praška za pecivoOdvojite žumanca od bela… Read More
  • Karamel bademi- 5 šoljica badema  (šoljice za kafu)- 3 šoljica šećera- malo margarinaSipajte šećer u šerpu pa mešajte na najjačoj temperaturi dok se ne istopi … Read More
  • Baklava sa grizom- 500 gr kora za pitu- 5 jaja- 5 kašika šećera- 250 gr griza- 1 kesica vanil šećera- 1 mala šoljica uljaPenasto umutite jaja sa šećerom i vanil šećero… Read More
  • Kocke sa jagodama ( by Moje grne )Za koru Vam je potrebno :- 3 jaja- 100 gr brašna- 100 gr šećera- 50 gr gustina- 5 kašika vruće vode- 1 vanil šećer- 1 kašičica praška za pecivoJaja sj… Read More
  • Pečeni chessecakeZa koru Vam je potrebno :- 300 gr mlevenog keksa (plazma, integralni...)- 130 gr margarinaKeks i margarin stavite u vanglicu i rukama zamesite kompakt… Read More

23 коментара:

  1. Анониман11. мај 2011. 10:24

    Da znaš da ću ovaj kolač ako ne danas onda sutra napraviti mojim curama, odličan je!
    Fotke su super!

    ОдговориИзбриши
  2. ovaj kokos u prelivu me je zaintrigirao. lepo se vidi na slici i sigurno je sjajan, a ideja da se on stavi u preliv je odlična. Ekonomičan kolač, što je vrlo važno, a po svemu sudeći jako ukusan.

    ОдговориИзбриши
  3. Jako sočno i ukusno,..uff, što bi sad dala za jedan ovakav sočni kokos kolač, divno!

    ОдговориИзбриши
  4. Ja bih ovo sad napravila da imam kokos u kući. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Kod tebe uvek kvalitetno i fino:)
    Dodji do mene, imaš nagradicu

    ОдговориИзбриши
  6. Super brz i ukusan kolac..Kod mene je naziv BRZI GONZALES i cesto ga spremam :)

    ОдговориИзбриши
  7. Bas mi se svidja!!Posto ne volim kokos,da li mogu da ga zamenim sa lesnikom?<3

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala devojke na divnim komentarima!
    Naravno Majče da možeš :-**!

    ОдговориИзбриши
  9. Prelep recept a i kolač izgleda fantastično! Draga Jovana, svrati kod mene po nagradu...

    ОдговориИзбриши
  10. Sočan i fin!!! Ovo je Kolač za mene, mmmh...:)))

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман12. мај 2011. 02:16

    I ja cu ga napraviti.Vec vidim kako se moja klinka davi u ovome;)

    ОдговориИзбриши
  12. Odličan je. Jučer je isproban, a za vikend ide repriza.

    ОдговориИзбриши
  13. Odličan kolač, nešto slično i ja radim

    ОдговориИзбриши
  14. Sjajan kolač, obožavam kokos!!!

    PS. Kod mene te čeka nagradica!! :)))))

    ОдговориИзбриши
  15. Jovana od mene nagrada da zalijemo kolac!Ceka te kod mene,navrati!

    ОдговориИзбриши
  16. Pravila sam kolac,diiiivan je,svima preporucujem!!
    Imam pitanje za Jojku:U koji pleh peces(velicina>>ja sam u 24,mislim da moze i 26..Super je visina bila kod mene i bas socan je bio;)

    ОдговориИзбриши
  17. Анониман22. мај 2011. 15:10

    Beautiful cake! How many grams are in "2 rebra čokolade"?

    ОдговориИзбриши
  18. Hvala svima na komentarima! Divni ste!
    Majo draga jako mi je drago da ste probali i da ste oduševljeni ovim sjajnim kolačem ! Uvek zaboravim da napišem veličine pleha :-( znam -velika greška! Ovakve kolače pečem u dubljem plehu dimenzija 30x20 cm! Veliki pozdrav draga!
    Anonymous - 50 grams chocolate! Best regards!

    ОдговориИзбриши
  19. Анониман23. мај 2011. 18:27

    Jovana, thanks a lot! Fast, easy to make, great recipe! Thanks again!

    ОдговориИзбриши