четвртак, 26. мај 2011.

Voćni kolač sa jagodama

20


- 1,5 čaša brašna (čaša od 2dl)
- 3/4 čaše šećera + 1 kašika za posipanje
- 1/2 čaše mleka
- 350 gr jagoda
- 1 jaje
- 60 gr margarina
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- šećer u prahu za posipanje gotovog kolača


Penasto umutite omekšali margarin sa šećerom. Dodajte jaje, mleko i ekstrakt vanile i mutite da se sve sjedini. Posebno pomešajte brašno, prašak za pecivo i so i dodajte u smesu pa kratko mutite na najmanjoj brzini. Kašikom sipajte smesu u podmazan i brašnom posut uski, dugački kalup. Preko smese rasporedite oprane, prosušene i iseckane jagode (pritisnite ih malo u testo) a na preko jagoda pospite preostalu kašiku šećera i pecite kolač na 180 stepeni oko 40 minuta. Ostavite kolač da se prohladi, izvadite ga iz kalupa , pospite šećerom u prahu i uživajte u sjajnom ukusu!


P.S. Kolač je preukusan i divno mekan ! Možete praviti i sa nekim drugim voćem ! Prijatno!



Related Posts:

  • Kolač sa pirinčem i jabukama- 1 l mleka- 1 kg jabuka - 200 gr pirinča- 100 gr šećera+3 kašike- 3 jajeta- 2 kesice vanil šećera- malo cimeta- sok od jednog limuna- 1 kašika m… Read More
  • Brzi kolač- 4 jajeta- 450 gr brašna- 300 gr šećera- 120 gr margarina- 1 kesica praška za pecivo- sok od 1 limuna- prstohvat soli - 3 kašike džema po želji-… Read More
  • Kolač sa jogurtomZa koru Vam je potrebno :- 2 jajeta- 6 kašika šećera- 6 kašika mleka- 6 kašika ulja- 6 kašika brašna- 1 kesica praška za pecivoPenasto umutite jaja sa… Read More
  • Čoko-keks- 125 gr brašna- 125 gr margarina- 50 gr šećera u prahu - 50 gr pudinga od čokolade- 2 kesice vanil šećera Sve sastojke sjedinite i umesite … Read More
  • Kolač sa grizomZa koru Vam je potrebno :- 4 jajeta- 3 šolje brašna (šolja od 2 dl)- 3 dl mleka- 2 šolje šećera - 1 dl ulja- 4 kašike kakaa- 1 kesica praška za p… Read More

20 коментара:

  1. Анониман26. мај 2011. 11:53

    Ovaj kolač danas pravim,hvala ti draga na receptu! Super je!

    Pusa.

    ОдговориИзбриши
  2. Volim ovaj tip kolača. Super su i za doručak ili večeru uz šolju mleka, a odlični su sa svim bobičastim voćem, mada ja osim jagoda najviše koristim višnje i maline.

    ОдговориИзбриши
  3. Fantastičan recept draga Jovana, i kolač predivno izgleda na slici!

    ОдговориИзбриши
  4. Super recept, kolača deluje jako sočno :)).

    ОдговориИзбриши
  5. U posljednje vrijeme sve više volim ovakve biskvitne kolače s voćem, predivno mirišu i ovaj tvoj divno meko izgleda. Uz čašu soka ili kave-divota!

    ОдговориИзбриши
  6. Izgleda sjajno, divan i veoma brz kolač!

    ОдговориИзбриши
  7. Εντελως τυχαια ανακαλυψα το μπλογκ σου..ΜΠΡΑΒΟ!!Οτι εχεις φτιαξει δειχνει πανεμορφο και πεντανοστιμο...καλο απογευμα!!!

    ОдговориИзбриши
  8. Stari dobro vocni kolac! Super recept Jojo!
    Cuci mi u draftu vrlo slican sa visnjicama.

    ОдговориИзбриши
  9. Ja čekam trešnje za ovako nešto :D
    Baš dobro izgleda :)) ♥

    ОдговориИзбриши
  10. Olá, passei para conhecer seu blog e suas receitas me encantaram, vou seguir, pois gosto de coisas boas. Um abraço, Marta. Venha me visitar também, será muito benvinda.

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман26. мај 2011. 20:41

    Samo da ti javim da sam ispekla kolač, fantastičan je a cure su oduševljene,punoo pozdravljaju tetu Jovanu:)

    Kiss.

    ОдговориИзбриши
  12. Hvala svima na sjajnim komentarima!
    Zondra draga hvala Vam na poverenju i veoma sam srećna da se kolač svideo princezama !! VELIKI POZDRAV ZA VAŠU PORODICU I VAS!! :-))

    ОдговориИзбриши
  13. exquisitos y muy tentadores una receta digna de copiarla te felicito,cariños y abrazos.

    ОдговориИзбриши
  14. Kolac koji nikad ne izlazi iz mode !!:)
    Ukusam,mirislajv,socan!!!:)eh sada bih rado pojela komadic!

    ОдговориИзбриши
  15. Kolač izgleda savršeno, baš savršeno ! Ja mislim da bi ga sa slike pojela :)

    ОдговориИзбриши
  16. Анониман16. мај 2012. 07:48

    kolac cu praviti. nemam dusu da ga ne probam.

    ОдговориИзбриши
  17. Анониман18. мај 2012. 13:52

    kolac sam probala svaka cast ukusan . mira

    ОдговориИзбриши