четвртак, 26. мај 2011.

Hrskava piletina

17



- 350 gr pilećeg belog mesa
- 150 gr kačkavalja
- 100 gr prezli
- 1 jaje
- 3 kašike brašna
- 1/2 kocke za kokošiju supu
- 1/2 kašičice origana
- peršun
- so, biber
Kačkavalj izrendajte na sitno rende. U blender stavite meso, kocku za supu i peršun pa sve dobro izblendirajte tj. sameljite. U vanglicu stavite rendani kačkavalj, dodajte meso , origano i po ukusu soli i bibera i sve rukom zamesite u kompaktnu smesu. Oblikujte manje valjčiće, uvaljajte ih u brašno, pa u razmućeno jaje i na kraju u prezle i ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Stavite valjčiće da se peku na 200 stepeni oko 20-25 minuta. Služite ih tople i uživajte ! 


P.S. Savršeno hrskava i ukusna a pritom i na zdraviji način spremljena piletina! Naravno možete valjčiće pržiti na ulju! Ja sam ih poslužila uz bareni pirinač i uz Milin preliv i bio je - pun pogodak! Nažalost slikala sam na brzinu iz razloga "kad će ručak?" tako da slike nisu baš najbolje! Prijatno!

Related Posts:

  • Piletina sa sosom od kikiriki putera- 500 gr pilećeg belog mesa- 2 dl mleka- 4 kašike prezli- 2 kašike susama- kašičica bosiljka- kašičica origana- pola kašičice karija - malo belog… Read More
  • Zapečena gnezda- 400 gr špageta- 400 gr mlevenog mesa-  2 šargarepe-  1 veći crni luk- 1,5 dl belog vina- 150 gr kačkavalja - začin C, biber, peršun, … Read More
  • Šareni pileći rolat - 600 gr pilećeg belog mesa- 150 gr sitnog sira- 100 gr barenog spanaća ili zelja - 1 dl kisele pavlake - manje crvena i zelena paprika- ma… Read More
  • Mini ćuftice - 500 gr mešanog mlevenog mesa- 70 gr kukuruznih pahuljica- 50 gr kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kečapa- 1 kašika seckanog peršuna- 1 kašika maslinovog… Read More
  • Ribanac sa butkicom - 1 kg kiselog kupusa ribanca- 1 manja butkica- 1 kašika crvene aleve paprike (po želji ljuta)- 4 čena belog luka- nekoliko lovorovih listova- biber … Read More

17 коментара:

  1. Анониман27. мај 2011. 05:13

    Volim vec sam naziv:Hrskava.To volim kad ej piletina u pitanju:)Odlicno;)

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo pečenje u rerni mi se dopada. Kada se peče u rerni uz nju zaista sjajno ide preliv. Može i tartar sos.

    ОдговориИзбриши
  3. Sviđa mi se što je smanjen udio mesa na račun sira, a i origano sigurno doprinese odličnom okusu. Probat ću.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман27. мај 2011. 09:06

    Njamii kako ovo dobro izgleda! Bravo draga!
    Presaltka pozadina bloga!

    Želim ti ugodan vikend,pusa

    ОдговориИзбриши
  5. Slike su odlicne! A jelo izgleda vrlo interesantno! Ja jako volim piletinu u kombinaciji sa kackavaljem. Interesuje me koliko ste ispasirali piletinu? Sitno ili krupnije?
    Puno pozdrava

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala svima na komentarima ! :-))
    Miroslave da pređemo na TI! Meso sam izblendirala skroz sitno pa onda sve zajedno rukama umesila u kompaktnu smesu! Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  7. odlično ! sviđa mi se jako kombinacija i omjeri sastojaka, ide na isprobavanje. Super izgleda !

    ОдговориИзбриши
  8. Evo baš listam tvoje stare recepte i naletim na ovo... Obožavam piletinu i uvijek tražim nove načine da je pripremim! Ovo ide na moju "to do" listu!

    ОдговориИзбриши
  9. mene interesuje koliko je hrskavo i da li pucketa u ustima? :) :) :) :)

    ОдговориИзбриши