- 350 gr pilećeg belog mesa
- 150 gr kačkavalja
- 100 gr prezli
- 1 jaje
- 3 kašike brašna
- 1/2 kocke za kokošiju supu
- 1/2 kašičice origana
- peršun
- so, biber
Kačkavalj izrendajte na sitno rende. U blender stavite meso, kocku za supu i peršun pa sve dobro izblendirajte tj. sameljite. U vanglicu stavite rendani kačkavalj, dodajte meso , origano i po ukusu soli i bibera i sve rukom zamesite u kompaktnu smesu. Oblikujte manje valjčiće, uvaljajte ih u brašno, pa u razmućeno jaje i na kraju u prezle i ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Stavite valjčiće da se peku na 200 stepeni oko 20-25 minuta. Služite ih tople i uživajte !
P.S. Savršeno hrskava i ukusna a pritom i na zdraviji način spremljena piletina! Naravno možete valjčiće pržiti na ulju! Ja sam ih poslužila uz bareni pirinač i uz Milin preliv i bio je - pun pogodak! Nažalost slikala sam na brzinu iz razloga "kad će ručak?" tako da slike nisu baš najbolje! Prijatno!
Odlična ideja za kocku! :)))♥
ОдговориИзбришиVolim vec sam naziv:Hrskava.To volim kad ej piletina u pitanju:)Odlicno;)
ОдговориИзбришиOvo pečenje u rerni mi se dopada. Kada se peče u rerni uz nju zaista sjajno ide preliv. Može i tartar sos.
ОдговориИзбришиSviđa mi se što je smanjen udio mesa na račun sira, a i origano sigurno doprinese odličnom okusu. Probat ću.
ОдговориИзбришиNjamii kako ovo dobro izgleda! Bravo draga!
ОдговориИзбришиPresaltka pozadina bloga!
Želim ti ugodan vikend,pusa
ooo, odličan način!
ОдговориИзбришиSlike su odlicne! A jelo izgleda vrlo interesantno! Ja jako volim piletinu u kombinaciji sa kackavaljem. Interesuje me koliko ste ispasirali piletinu? Sitno ili krupnije?
ОдговориИзбришиPuno pozdrava
Hvala svima na komentarima ! :-))
ОдговориИзбришиMiroslave da pređemo na TI! Meso sam izblendirala skroz sitno pa onda sve zajedno rukama umesila u kompaktnu smesu! Veliki pozdrav!
Super draga!!!
ОдговориИзбришиOdlicno izgleda!Moracu probati :)
ОдговориИзбришиPredivna :)
ОдговориИзбришиsjajno ,volim ovakve kombinacije!
ОдговориИзбришиodlično ! sviđa mi se jako kombinacija i omjeri sastojaka, ide na isprobavanje. Super izgleda !
ОдговориИзбришиEvo baš listam tvoje stare recepte i naletim na ovo... Obožavam piletinu i uvijek tražim nove načine da je pripremim! Ovo ide na moju "to do" listu!
ОдговориИзбришиmene interesuje koliko je hrskavo i da li pucketa u ustima? :) :) :) :)
ОдговориИзбришиvrh svaka cast za recept
ОдговориИзбришиHvala od srca svima ! Puno pozdrava :-)
ОдговориИзбриши