понедељак, 30. мај 2011.

Kore za slanu rozen tortu

14

- oko 250 gr brašna
- 2 jaja
- 100 gr margarina
- 4 kašike mleka
- prstohvat soli
- na vrh noža praška za pecivo


Stavite polovinu količine brašna u vanglu pa dodajte jaja, mleko, seckan margarin, prašak za pecivo i so. Mesite testo postepeno dodavajući brašno da dobijete lepo, glatko testo koje se ne lepi za ruke. Podelite testo na 10 jednakih loptica (ili manje - po želji). Premažite dno pleha margarinom i pospite sa malo brašna , stavite jednu lopticu, preko nje stavite rastegljivu foliju i oklagijom tanjite testo na dimenziju 30x23. Ne brinite što ćete videti dno pleha kad budete tanjili koru - tako treba. Stavite koru da se peče na 180 stepeni oko 3 minuta - pazite da ostane bela (vreme pečenja zavisi od Vaše rerne, moja je malo jača pa je i vreme kraće). Izvadite koru, pažljivo je istresite na čistu krpu i pokrijte je istom. Ponovite postupak sa preostalim lopticama. Gotove kore ređajte jednu na drugu i prekrijte krpom pa ostavite da se skroz ohlade. Filujte ih po želji , naravno, slanim filom, pritisnite nečim teškim i ostavite da se stegne ! Prijatno!


P.S. Kao i kod slatkih kora i ovde je preporučljivo da nafilovana tortica odstoji bar 1 dan jer će biti mnogo ukusnija!Količina brašna zavisi od veličine jaja! Poželjno je da sve namirnice budu sobne temperature! Kore su sjajne, ne kidaju se i preukusne su!Hvala Jafi na predivnom receptu!Uživajte!

Related Posts:

  • Kiflice sa susamom (posne) - 1 kg brašna - 600 ml tople obične vode - 200 gr pečenog susama   - 1 kockica kvasca - 3 kašičice soli - 3 kašičice šećera - 9 kašika ulja… Read More
  • Slane kiflice- oko 700 gr brašna- 1 kesica suvog kvasca- 1 kesica praška za pecivo - 1/2 l toplog mleka- 1 dl ulja- 2 kašičice šećera- 2 kašičice soli- 1 jaje… Read More
  • Testo za picu 2 - 350 gr brašna- 1 kesica suvog kvasca ili 1/2 kocke svežeg- 3 kašike ulja- 1 kašičica šećera- 1 kašičica soli- 200 ml tople vodeKvasac sa šećerom ra… Read More
  • Gurmanske kiflice- 300 gr sira (feta ili neki sitan sir) - 2 jaja+1 jaje za premazivanje - 600 gr brašna - 8 kašika mleka - 8 kašika ulja - 1 kesica praška za pecivo ,… Read More
  • Štrudlice- 1 kg brašna- 250 gr margarina- 1/2 l mlakog mleka - 1 kockica kvasca- 2 jaja+1 jaje za premazivanje štrudlica- 2 žumanceta- pola šoljice ulja (… Read More

14 коментара:

  1. Анониман30. мај 2011. 12:48

    Ovo je trebalo napraviti, bravo Jovana torta izgleda prekrasno!

    Pusa.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман30. мај 2011. 13:32

    Bas ti hvala za ovaj recept.Tvoje kore divno izgledaju pa cu probati jer moje ispadnu drugacije

    ОдговориИзбриши
  3. Olá, adorei suas receitas, são muito bem preparadas e devem ser muito saborosas também. Um abraço, Marta. Venha me visitar também, será muito benvinda.

    ОдговориИзбриши
  4. Predivno izgleda, ovo kod mene ne bi preživelo 24 sata ;)

    ОдговориИзбриши
  5. Bravo. odlicno odradjen posao. Tortica izgleda predobro.

    ОдговориИзбриши
  6. Super ! I kore i tortu si baš majstorski napravila. Izgleda jako dobro i jako lijepo !

    ОдговориИзбриши
  7. Predobra je ..kore su me odusevile !!!
    Ima jako puno postova ,svi su dobri,mnogo toga je uradeno na nacin koji poznam,a sa nekim se po prvi puta susrecem,ucim ,ucim...!!!;)

    ОдговориИзбриши