понедељак, 25. април 2011.

Slatki venčići

4


- 400 gr brašna
- 175 ml vode
- 50 gr šećera
- 20 gr margarina
- 1 kesica suvog kvasca 
- 1 jaje + 1 žumance
- 1 kesica vanil šećera
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica soli
- 1 kašika mleka
- malo braon šećera za posipanje
- malo rendane kore limuna ili pomorandže
- malo suvih brusnica


Margarin iseckajte na kockice, dodajte šećer i 125 ml vrele vode pa mešajte dok se margarin skroz ne otopi. Kada se margarin otopio dodaje suvi kvasac, preostalih 50 ml mlake vode pomešane sa kašičicom meda, koru limuna ili pomorandže, jaje i vanil šećer i mutite mikserom dok se masa ne ujednači. 


U dobijenu smesu postepeno dodajte brašno pomešano sa soli i umesite lepo elstično testo pa ostavite 2 h da naraste. Naraslo testo premesite pa podelite na 8 delova. Od svakog dela razvaljajte dugačku traku, krajeve prebacite unakrsno, uvijajte i krajeve spojite u krug. venčiće ređajte u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da odstoje, pokriveni, još 1 h.Razmutite žumance sa kašikom mleka pa premažite venčiće. U svaki venčić stavite par suvih brusnica i pospite ih sa braon šećerom. Stavite venčiće da se peku na 180 stepeni oko 20-tak minuta. 
Uživajte! 




Related Posts:

  • Štrudla sa makomZa testo Vam je potrebno :- oko 600 gr brašna- 2,5 dl toplog mleka- 70 gr šećera- 2 jajeta + 1 žumance za premazivanje štrudle- 150 gr margarina- 2 ke… Read More
  • Kupus kifle- 1 kg brašna- 50 gr kvasca- 5 dl mlakog mleka- 2 dl ulja- 1/2 margarina- 2 jaja- 200 gr sira ili 1 kisela pavlaka- 1 kašika šećera- 3 kašičice soli- … Read More
  • Brza pita sa sirom- 5 jaja- 400 gr feta sira - 200 gr brašna- 2 dl kisele pavlake- 1 dl ulja- 1 kesica praška za pecivo- soPenasto umutite jaja pa dodajte izmrvlje… Read More
  • Trouglovi sa sirom- 400 gr brašna - 250 gr margarina- 2,5 šoljice mlake vode (šoljice od crne kafe)- 1 šoljica ulja- 1 kašičica soli- 300 gr sira- 1 jaje- susam (p… Read More
  • Hlebići- 7 čaša brašna (čaša od 2 dl)- 2 kesice suvog kvasca- 1 ravna kašika soliU vanglicu sipajte 1/2 čaše tople vode , dodajte suvi kvasac i razmutite. Os… Read More

4 коментара: