понедељак, 25. април 2011.

Rolat sa spanaćem

10



Za koru Vam je potrebno :
- 4 jajeta
- 150 gr obarenog spanaća
- 2 kašike margarina
- 1 čen belog luka
- so, biber
Odvojite belanca od žumanaca pa umutite čvrst sneg od belanaca uz dodatak malo soli. Na margarinu propržite sitno seckan čen belog luka , dodajte sitno seckan spanać, dobro promešajte, začinite po ukusu i ohladite. U ohlađen spanać dodajte žumanca i kratko mutite mikserom da se masa sjedini. Postepeno dodajte belanca, kašiku po kašiku, i polako mešajte varjačom.Rasporedite masu na papirom za pečenje obložen pleh i pecite na 180 stepeni oko 15-tak minuta. Gotov rolat prevrnite na krpu i prekrijte ga vlažnom krpom (ne morate da skidate papir) i ostavite da se ohladi pa filujte sledećim filom.


Za fil Vam je potrbno :
- 250 gr krem sira
- 150 gr suvog vrata ili pečenice
- 1 manji praziluk
- 1 manji paradajz
Paradajz (samo mesnati deo) i praziluk sitno iseckajte. Izmešajte krem sir sa prazilukom. Na koru nanesite tanak sloj krem sira sa lukom , preko poređajte šnite pečenice ili suvog vrata pa ih premažite ostatkom fila. Preko fila pobacajte sitno seckan paradajz i pažljivo uvijte u čvrst rolat. Ostavite rolat da se dobro ohladi pa secite i uživajte u božanstvenom ukusu. 


10 коментара:

  1. Ovo sam planirala raditi pa nisam stigla, ali nije još kasno :) Prekrasan je rolat, sretan ti Uskrs draga!

    ОдговориИзбриши
  2. Samo ću ti reći "Daj 'vamo malo. Nemoj da me mamiš a da ništa ne daješ." :)))
    Divno, draga. Pozzzz

    ОдговориИзбриши
  3. Jovana,ostala sam bez reci!!!Recept DIVAN,a tek slike.Prava si majstorica!!!

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo planiram već jako dugo kako ću napraviti ali nikako. Kada vidim kako ovaj rolat predivno izgleda jednostavno se moram uhvatiti ukoštac s ovim izazovom. Hvala na receptu.

    ОдговориИзбриши
  5. Rolada izgleda predivno, baš mami poglede

    ОдговориИзбриши
  6. Savršeno izgleda !! Baš si ga majstorski napravila !

    ОдговориИзбриши
  7. LEPO IZGLEDA, nadam se da ce i meni

    ОдговориИзбриши