уторак, 22. март 2011.

Čorba od pečene šargarepe

11


- 1/2 kg šargarepe
- 3 srednje glavice crnog luka
- 1 l supe od kocke (kokošija ili goveđa)
- 2 dl kisele pavlake
- 2 kašike ulja
- 1 puna kašika gustina
- 1 kašičica kima
- peršun 
- po 1/2 kašičice soli i bibera


Šargarepu ogulite i presecite po dužini na pola. Crni luk očistite i presecite na pola. Izmešajte šargarepu, crni luk, so, biber, ulje i kim i dobro rukama utrljajte da se začini zalepe za povrće. Stavite povrće na papirom za pečenje obložen pleh i pecite u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta tj. dok šargarepa ne omekša. Izvadite pečeno povrće iz rerne i izblendirajte. Prokuvajte supu od kocke , ubacite izblendirano povrće i mešajte žicom za mućenje da nema grudvica. Pustite da proključa pa dodajte pavlaku i mešajte da se sve lepo sjedini. Umutite gustin sa malo vode , sipajte u čorbu i dobro promešajte da nema grudvica. Ostavite da čorba proključa pa sklonite sa ringle, dekorišite seckanim peršunom , po želji , prepečenim kockicama hleba i služite odmah. Prijatno! :-)
P.S. Sjajna čorbica !! Uživajte ! :-)

11 коментара:

  1. Анониман22. март 2011. 22:02

    Slažem se sa Lenkom, zdravo i jako ukusno!
    Pusa.

    ОдговориИзбриши
  2. Obozavam corbe! Divno izgleda, divna boja :)

    ОдговориИзбриши
  3. Corba izgleda jako primamljivo! Odlican recept!

    ОдговориИзбриши
  4. Baš mi se ovo sviđa! Bilježim, jedino bez gustina, mislim da će biti dovoljno gusta.

    ОдговориИзбриши
  5. Volim juhu svake vrste a volim i mrkvicu. Odlično, bilježim recept !

    ОдговориИзбриши