уторак, 22. март 2011.

Čorba od pečene šargarepe

11


- 1/2 kg šargarepe
- 3 srednje glavice crnog luka
- 1 l supe od kocke (kokošija ili goveđa)
- 2 dl kisele pavlake
- 2 kašike ulja
- 1 puna kašika gustina
- 1 kašičica kima
- peršun 
- po 1/2 kašičice soli i bibera


Šargarepu ogulite i presecite po dužini na pola. Crni luk očistite i presecite na pola. Izmešajte šargarepu, crni luk, so, biber, ulje i kim i dobro rukama utrljajte da se začini zalepe za povrće. Stavite povrće na papirom za pečenje obložen pleh i pecite u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta tj. dok šargarepa ne omekša. Izvadite pečeno povrće iz rerne i izblendirajte. Prokuvajte supu od kocke , ubacite izblendirano povrće i mešajte žicom za mućenje da nema grudvica. Pustite da proključa pa dodajte pavlaku i mešajte da se sve lepo sjedini. Umutite gustin sa malo vode , sipajte u čorbu i dobro promešajte da nema grudvica. Ostavite da čorba proključa pa sklonite sa ringle, dekorišite seckanim peršunom , po želji , prepečenim kockicama hleba i služite odmah. Prijatno! :-)
P.S. Sjajna čorbica !! Uživajte ! :-)

11 коментара: