субота, 12. фебруар 2011.

Rolat hleb

14


- 360 gr belog brašna
- 100 gr integralnog raženog brašna
- 100 gr graham brašna
- 30 gr mleka u prahu
- 4 dl vode
- 3 kašike ulja
- 2 kašike kakaa
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 kašičice soli
- 1 kašika šećera
- 1 kašika kima

Pomešajte sve tri vrste brašna, pa dodajte ulje, suvi kvasac , so, šećer, mleko u prahu, kim i vodu i zamesite mekše testo koje treba da bude malo lepljivo za prste (po potrebi dodajte još malo brašna). Ostavite testo 1,5 h na toplom da naraste. Premesite testo i podelite na 2 jednaka dela. Jedna polovina ostaje kakva je a u drugu stavite jednu kašiku kakaa a drugu kašiku kakaa pospite po radnoj površini i mesite testo dok ne postane braon. Oba dela testa razvucite na pravougaonik dimenzija 37x28 cm. Stavite braon testo preko belog i urolajte u rolat sa kraće strane. Stavite rolat u podmazan uski, duguljast kalup (koji je dimenzija 28 cm pa zato rolate kraću stranu). Ostavite pokriven hleb da odstoji još 1,5 h na toplom . Stavite hleb da se peče na 200 stepeni 15 minuta, a onda smanjite temperaturu na 180 stepeni , pokrijte hleb alu-folijom ako je porumeneo i pecite još 25 minuta. Gotov hleb ostavite da se prohladi u kalupu 10-tak minuta pa ga izvadite iz kalupa , uvijte u krpu i ostavite da se skroz ohladi. Secite i uživajte !
P.S. Predivan hleb !! Prijatno!!

14 коментара:

  1. Hehehe Daša hvala !! Hlebić je odličan, a tek onako vruuuuć........

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Tamara a pored toga je savršeno ukusan !! :-))

    ОдговориИзбриши
  3. Sjajan je,imala sam prilike da ga probam!:))

    ОдговориИзбриши
  4. ovo mi predobro izgleda, zabilježila sam si i isprobat ću

    ОдговориИзбриши
  5. Jovana, na prvi pogled pomisio sam strudla a gle ono super hleb, stvarno izgleda dobro...Bravo svaka cast.

    ОдговориИзбриши
  6. Oh wowww..ovo je predivno! Ja stalno kupujem ovakvo pecivo ali moracu da probam ovaj tvoj recept, izgleda odlicno!

    ОдговориИзбриши