четвртак, 10. фебруар 2011.

Macarons

15



Najzad !!! Upornost se isplati pa neka priča ko šta hoće ! Posle 10 dana i 3 bačene ture istih došao je i "moj" dan !! Od kada mi je sestra , koja inače živi u Njujorku, pre mesec dana bacila "buvu" da su macarons tamo hit još odavno nisam imala mira ! Rekoh sebi da to ne deluje teško i ajde baš da vidim šta je to toliko posebno u njima ! Neću da se vraćam na neuspele pokušaje jer zaista pojma nemam gde sam pogrešila - skoro svi recepti su isti , nijanse su u pitanju ali svima , doslovno, svima su predivni !!! Ne možete da zamislite taj očaj i tugu u mojim očima i mene kako sedim ispred rerne i nemo gledam u - neuspeh !! Ali i to je prošlo !! Taman sam htela da odustanem , kad pronađem sjajan sajt Bakerella (za koji verujem da većina Vas zna ) na kome je sve do tančina lepo objašnjeno i odlučim da probam još jednom pa šta bude ! Jedino što nisam ispoštovala je da belanca odstoje minimum 24 h na sobnoj temperaturi već sam ih ,sebi u inat , ostavila 4 dana da se "čvare" na istoj  (na nekom sajtu sam pročitala da belanca za macarons treba da odstoje najviše 4 dana , a najmanje 24 h na sobnoj temperaturi ), umesto badema stavila sam kikiriki i zelenu boju u prahu koju nisam baš dobro promešala pa se ponegde vidi zelena tačkica! I tako ,korak po korak i evo ih !! Neću pisati recept jer na sajtu koji sam ostavila gore imate sve lepo objašnjeno ! Ne bih volela da nešto pogrešno napišem pa da mene krivi neko kao što sam ja pojedince za neuspeh ! 


Inače jako su ukusni i prelepi na izgled i nije za padanje u nesvet ali sigurno ću ih opet praviti sa nekom aromom i drugom bojom jer mogu odlično da dođu kao dekoracija za neku svečanu tortu ! Uživajte !
P.S. Filovala sam ih eurokremom! Ako se slučajno odlučite za ovu avanturu naoružajte se strpljenjem i ispoštujte sve postupke do kraja ! Prijatno !





15 коментара:

  1. Odlicni su, Jovana!
    Videces, kad jednom savladas tehniku svaka sledeca tura je pesma.
    Moj zakljucak za neuspeh macarons je u postupku mesanja sastojaka i u gustini mase.
    Ja cak koristim belanca direktno iz frizidera i svaki put mi uspeju.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala na podršci Ana nadam se da će biti tako ! Veliki pozdrav!!

    ОдговориИзбриши
  3. Svaka čast,Jovana!!!ja se još ne usuđujem da probam:))ali potajno želim da se konačno upustim u tu avanturu;))
    Divno izgledaju!

    ОдговориИзбриши
  4. Znam da se teško rade, cijela je to umjetnost. Tvoji divno izgledaju i sigurno su fini. Ne kanim ih skoro isprobavati, više me takve stvari ne drže!

    ОдговориИзбриши
  5. Bravo, Jovana! ja se već neko vrijeme spremam probati ih pa nikako, imam tremu :) krasno su ti ispali!

    ОдговориИзбриши
  6. Bravo! Ima čak i video recepta na You Tube, a Monika i Jasenka su ih skoro radile koliko se sećam, mislim i Nada. Ja još nisam pokušala! Meni si davno tako princez krofne 2 puta propale i više ih nisam pravila.

    ОдговориИзбриши
  7. :-)))))))))))) daaaaaaaaaa Majče najzad!! Hvalaaaaaa!!

    ОдговориИзбриши
  8. Super su Jovana, baš onakvi kakvi trebaju biti, ali ja nebi bila ja kad sad nebi rekla.. voljela bi vidjeti i makaronse onih koji znaju u čemu je točno stvar kod njih, a nikad ih na svom blogu nisu pokazali....

    ОдговориИзбриши
  9. Majko mila kako ovo dobro i ukusno izgleda, da mi je sada jedan!!!
    Istina je isplati se biti uporan u svemu, slažem se!

    ОдговориИзбриши
  10. Trud se isplatio. Izgledaju fenomenalno. Neka sada seka proba napraviti :)

    ОдговориИзбриши
  11. Hvala svima puno !! Jubistacha seka je rekla da nema šanse da ih ona pravi kad su mene tako namučili :-))))))))))))) !!

    ОдговориИзбриши