понедељак, 14. фебруар 2011.

Čoko-višnja mafini

15


- 160 gr višanja
- 150 gr šećera
- 140 gr belog brašna
- 60 gr graham brašna
- 230 ml jogurta ili mleka
- 115 ml ulja
- 115 gr seckane čokolade
- 1 jaje
- 2 kašike kakaa
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- na vrh kašičice soli
Izmešajte obe vrste brašna, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, kakao, šećer i seckanu čokoladu. U posebnoj vanglici umutite jaje , ulje, ekstrakt vanile i jogurt pa dodajte suve sastojke i dobro oceđene višnje pa sve lepo promešajte da se sjedini. Sipajte po 2 kašike pripremljene smese u dobro podmazane i brašnom posute kalupe za mafine i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Uživajte !  
P.S. Neodoljivo mekani, ukusni i mirisni mafini u kojima ćete sigurno uživati ! Prijatno !! 

15 коментара:

  1. Njamii, baš za Valentinovo slatki mali zalogajčić!
    Pusa i želim ti puno ljubavi uvijek a ne samo danas!

    ОдговориИзбриши
  2. E, baš su ti lepi, stvarno!!! Ovako čokoladni i "lepo porasli" baš su mi po volji:)

    ОдговориИзбриши
  3. Čokolada i višnja, neodoljiva kombinacija!!!

    ОдговориИзбриши
  4. Prekrasni su, odlična kombinacija - višnje i čokolada :)

    ОдговориИзбриши
  5. odlicna kombinacija...obizavam visnje a i cokoladu! Sad bi mogla jednan mafin uz moju kaficu:)

    ОдговориИзбриши
  6. ko što su svi prije mene potvrdili, čokolada i višnja su pun pogodak.. savršena kapica na muffinima.. samo jedno pitanjce.. ovo je tvoj vlastiti recept?

    ОдговориИзбриши
  7. Drage moje devojke hvala vam na divnim komentarima!!:-))
    Draga Charmpam , skoro svi recepti za mafine se vrte u krug i osnova je ista ali ja sam htela da malo kombinujem brašna, ubacila sam čokoladu, višnje (mada može i neko drugo voće), kakao pa da vidim šta će da ispadne i evo - ispali zaista sjajni , mekani kolačići !! Veliki pozdrav ti šaljem :-))!

    ОдговориИзбриши
  8. very delicious! I can eat more than one of these...

    ОдговориИзбриши
  9. A pa čokolada i višnje su stari drugari :) Možda jednom postujem recept za švarcvaldsku tortu s višnjama, mada u principu nema veze s temom mog bloga, ali je lokalni specijalitet ovde gde živim.

    ОдговориИзбриши