недеља, 2. јануар 2011.

Mesni rolat sa pečenicom i kačkavaljem

8

- 500 gr mlevenog mesa
- 150 gr dimljenog kačkavalja
- 100 gr pečenice
- 2 kašike prezli
- 1 jaje + 1 žumance za premazivanje
- 2 čena belog luka
- peršun , susam
- začin C, biber, bosiljak
U mleveno meso dodajte 1 jaje , prezle, sitno seckan peršun i beli luk, bosiljak, malo bibera pa začinite po ukusu začinom C. Masu dobro rukama izradite pa je stavite na nauljenu providnu foliju i razvucite u pravougaonik. Preko mase poređajte pečenicu , preko nje narendajte kačkavalj i pomoću folije uvijte u rolat. Stavite rolat u nauljenu tepsiju , premažite žumancetom, pospite susamom i pecite na 200 stepeni oko 40-45 minuta tj. dok ne porumeni. Ostavite da se malo prohladi pa secite na kriške i služite uz prilog po želji.:-))
P.S. Savršeno ukusan rolat !! Za posipanje možete koristiti i semenke lana, suncokreta, bundeve , a umesto pečenice - suvi vrat !! Prijatno ! :-)))  

8 коментара:

  1. Ajme draga, ja bi se udavila u ovome :) Iz tvoje kuhinje svaki dan nesto fantasticno!!!
    Pusa

    ОдговориИзбриши
  2. :-)) Hvala Mihaela draga !!! A da ne pričam iz tvoje kuhinjice šta sve izlazi !!!! Samo da sedneš i uživaš !!! :-****

    ОдговориИзбриши
  3. Probam prvom prilikom! Kako uvek eksperimentišem i isprobavam novo baš za proslave i praznike možda već za Božićni ručak.
    Želim ti svako dobro i još puno uspešnih receptića u Novoj godini!

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala Gago , hvala Nina ! Veliki pozdrav za Vas devojke! :-*

    ОдговориИзбриши
  5. Dopada mi se ovo kao rolat. Možda ti maznem ideju za jednu zgodnu priliku, kad budem imala mesoždere na večeri. Planirala sam morski meni, ali šta da radim kad ljudi vole meso!

    ОдговориИзбриши
  6. Ovaj rolat je fantastican Jovana! Izgleda super ukusno!

    ОдговориИзбриши