- 500 gr mlevenog mesa
- 150 gr dimljenog kačkavalja
- 2 kašike prezli
- 1 jaje + 1 žumance za premazivanje
- 2 čena belog luka
- peršun , susam
- začin C, biber, bosiljak
U mleveno meso dodajte 1 jaje , prezle, sitno seckan peršun i beli luk, bosiljak, malo bibera pa začinite po ukusu začinom C. Masu dobro rukama izradite pa je stavite na nauljenu providnu foliju i razvucite u pravougaonik. Preko mase poređajte pečenicu , preko nje narendajte kačkavalj i pomoću folije uvijte u rolat. Stavite rolat u nauljenu tepsiju , premažite žumancetom, pospite susamom i pecite na 200 stepeni oko 40-45 minuta tj. dok ne porumeni. Ostavite da se malo prohladi pa secite na kriške i služite uz prilog po želji.:-))
P.S. Savršeno ukusan rolat !! Za posipanje možete koristiti i semenke lana, suncokreta, bundeve , a umesto pečenice - suvi vrat !! Prijatno ! :-)))
Ajme draga, ja bi se udavila u ovome :) Iz tvoje kuhinje svaki dan nesto fantasticno!!!
ОдговориИзбришиPusa
:-)) Hvala Mihaela draga !!! A da ne pričam iz tvoje kuhinjice šta sve izlazi !!!! Samo da sedneš i uživaš !!! :-****
ОдговориИзбришиProbam prvom prilikom! Kako uvek eksperimentišem i isprobavam novo baš za proslave i praznike možda već za Božićni ručak.
ОдговориИзбришиŽelim ti svako dobro i još puno uspešnih receptića u Novoj godini!
ne bi ništa mijenjala, odličan rolat
ОдговориИзбришиHvala Gago , hvala Nina ! Veliki pozdrav za Vas devojke! :-*
ОдговориИзбришиDopada mi se ovo kao rolat. Možda ti maznem ideju za jednu zgodnu priliku, kad budem imala mesoždere na večeri. Planirala sam morski meni, ali šta da radim kad ljudi vole meso!
ОдговориИзбришиmmmm deluje savrseno obavezno isprobavam :)
ОдговориИзбришиOvaj rolat je fantastican Jovana! Izgleda super ukusno!
ОдговориИзбриши