понедељак, 20. децембар 2010.

Džin torta

7

Za koru Vam je potrebno :
- 2 jajeta
- 12 kašika šećera
- 12 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
-1 kesica vanil šećera
Umutite jaja sa šećerom i vanil šećerom pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Šerpu od 5 kg obložite papirom za pečenje ili je dobro podmažite i pospite brašnom pa sipajte smesu i pecite na 200 stepeni  oko 15-tak minuta tj. dok ne porumeni. Na isti način napravite još jednu koru. Ostavite kore da se ohlade pa ih presecite horizontalno na pola - da dobijete 4 kore (mi smo onu četvrtu pojeli onako usput pa nedostaje na slici :-D ) ! 
Za fil Vam je potrebno :
- 1 l mleka
- 250 gr margarina
- 200 gr šećera 
- 200 gr mlevenih badema ili oraha
- 150 gr čokolade 
- 2 kesice vanil šećera
Stavite mleko da se kuva sa šećerom i vanil šećerom pa kad se šećer istopi,  dodajte lomljenu čokoladu i margarin i mešajte dok se ne otope. Sklonite sa ringle pa dodajte bademe ili orahe i dobro promešajte.  Šerpu (u kojoj ste pekli kore) obložite alu-folijom , stavite jednu koru, prelijte je sa 3 kutlače fila, pa stavite drugu koru i ponovite ceo postupak sa preostalim korama (Vi ćete imati 4 kore a mi smo imali tri iz navedenih slatkih razloga :-))))) ). Stavite tortu u frižider preko noći pa je sutradan izvrnite na tacnu , skinite foliju i dekorišite po želji.
P.S. Sa malo materijala dobijate veliku, sočnu i predivnu tortu tj. džinovsku pa otuda i naziv :-)))))(torta bi bila još veća da nije nestala četvrta kora :-))) ) . Prijatno ! :-D
 

 

7 коментара:

  1. Kad sam videla naslov, prvo sam pomislila na gin :D
    Stvarno je torta ogromna, ali je i sočna, vidi se :))
    Mene bi bilo strah da pečem veliku koru (ne samo zato što ne umem lepo da presečem na dva dela :D), imam osećaj da se unutra ne bi ispekla :P
    Al' to su neki moji tripovi :D
    Divna tortica :) ♥

    ОдговориИзбриши
  2. Ajme koja fantastična torta Jovana!!!
    Prekrasno izgleda!
    Pusa.

    ОдговориИзбриши
  3. Odlicna tortica!!! Mi smo je ranije cesto pripremali (mama najcesce) i uvek je nailazila na pozitivne kritike. Kod mene nosi naziv Policajac torta!

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala devojke ! Torta je zaista fenomenalna i po maminom je receptu i već se godinama pravi u našoj kući! Tina draga kada nisi sigurna da li se torta ispekla unutra samo gurneš čačkalicu i videćeš ! Ma verujem da bi ti torta ispala fenomenalno ! Veliki pozdrav za sve ! :-))))

    ОдговориИзбриши
  5. Odlicno! Ja je imam na blogu pod nazivom Benko torta,a neki je zovu Torta sa 4 jajeta.... :)) Svejedno,obozavam je,a najlepsa je leti kada se dobro ohladi... Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  6. U pravu ste Andrijana , savršena je kako god da je nazovemo ! Pozdrav! :-)))

    ОдговориИзбриши
  7. Torta iz detinjstva mmmmmm!!!! Uvek sam se radovala kada je mama sprema, jer je neverovatno socna i ukusna.

    ОдговориИзбриши