недеља, 28. новембар 2010.

Mesna vekna sa krompirom

2


- 500 gr mlevenog mesa
- 1/2 kg krompira
- 150 gr prezli
- 2 glavice crnog luka
- 2 jajeta
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica aleve paprike
- peršun, začin C, biber
Neoljušten krompir obarite u slanoj vodi, pa kad se ohladi ocedite ga, oljuštite i izrendajte na krupno rende. Crni luk takođe izrendajte na krupno rende. U vanglicu stavite rendan krompir, meso, crni luk, jaja, prezle, prašak za pecivo, alevu papriku, peršun i začine po ukusu. Rušno mesite dok ne dobijete masu od koje možete da oblikujete mesnu veknu. Pravougaonu tepsiju, vatrostalnu činiju  ili kalup obložite papirom za pečenje pa nauljenim rukama oblikujte veknicu i stavite je u tepsiju. Prekrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta, a potom skinite foliju i pecite dok ne porumeni . Ostavite veknu da se prohladi a onda secite i služite uz prilog po želji.
P.S. Vekna je zaista fenomenalnog ukusa ! Ovo isto možete uraditi i sa pilećim belim mesom, a u veknu možete dodati još neki začin (bosiljak, origano...) - po želji ! Prijatno ! :-))))  

2 коментара:

  1. Prekrasno, odlično izgleda!!!
    Pusa i veliki pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  2. Jao sto je ovo dobrooooo!!!!I ja pravim nesto slicno,a ovo tvoje isprobavam cim se zavrsi post :) Ljubim :***

    ОдговориИзбриши