STRANICE

недеља, 28. новембар 2010.

Posni rolat sa kokosom i keksom

- 2 lista oblande
Za prvi fil Vamje potrebno :
- 200 gr šećera
- 150 gr kokosa
- 150 gr margarina
- 1 dl vode
Stavite vodu, margarin i šećer da prokuvaju a zatim dodajte kokos i dobro promešajtedok se masa ne ujednači. Podelite masu na dva jednaka dela.
Za drugi fil Vam je potrebno :
- 300 gr posnog mlevenog keksa
- 200 gr šećera
- 150 gr margarina
- 2 kašike kakaoa
- 2 dl vode
Stavite u šerpu šećer, margarin i vodu da prokuvaju pa dodajte keks i kakao. Promešajte da se masa ujednači pa podelite na dva jednaka dela.
Oblande stavite u vlažne krpe da omekšaju. Na polovinu jednog omekšalog lista oblande stavite fil od keksa, a na drugu polovinu fil od kokosa. Polako, uz pomoć krpe , uvijte rolat. Ponovite postupak i sa drugim listom oblande. Ostavite rolate u frižider da se stegnu pa ih prelijte glazurom.
Za glazuru Vam je potrebno :
- 100 gr čokolade
- 50 gr margarina
Otopite na pari margarin i čokoladu pa prelijte rolat. Ostavite da se čokolada stegne pa secite i uživajte u divnom slatkom zalogaju! 
P.S. Veoma izdašan, preukusan rolat, idealan za slavlja ! Prijatno ! :-)

3 коментара:

Odštampajte recept

Pratite me...

Followers

Recent visitors