четвртак, 28. октобар 2010.

Zapečena pileća džigerica

2

- 500 gr pileće džigerice
- 1 manji crni luk
- 2 češnja belog luka
- 1 kašika gustina
- 1/2 kocke za supu
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 kašičica senfa
- lovorov list, peršun, začin C
Džigericu operite, prelijte kašikom sirćeta i ostavite da odstoji 20-tak minuta. Crni i beli luk sitno iseckajte i propržite na ulju pa polako, na smanjenoj vatri,  dodajte džigericu. Propržite je sa obe strane pa nalijte prethodno skuvanu supu od 1/2 kocke za supu (skuvajte je u oko 4 dl vode). Dodajte začin C po ukusu, lovorov list, seckan peršun, senf i prekrijte alu-folijom pa ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi oko 20 minuta . Sklonite sa šporeta pa uzmite 1 kutlaču tečnosti u kojoj se kuvala džigerica i u nju umešajte gustin žicom za mućenje da ne bude grudvica. Džigericu preručite u činiju za pečenje , prelijte pripremljenim saftom od gustina pa pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta tj. da dobije boju. Trouglove sira izmešajte sa pavlakom pa izvadite džigericu , prelijte je sa pripremljenim prelivom od pavlake i sira pa zapecite u rerni još 10-tak minuta. 
P.S. Savršeno mekana i taaaaaako ukusna džigerica ! Umesto topljenog sira možete staviti krem sir ! Prijatno! :-D 

2 коментара:

  1. Ovaj štos sa sirćetom sigurno ima logike, jer ja naprimer bubrege držima malo u blagom sirćetom rastvoru. Jedem je prženu i kada znam od koga je, a ovo je nešto novo za mene!

    ОдговориИзбриши
  2. nisam nikad na ovaj način spremala jetricu, odlično zvuči

    ОдговориИзбриши