понедељак, 11. октобар 2010.

Špagete sa kobasicama i povrćem

4

- 300 gr špageta
- 250 gr pečuraka 
- 4 manje roštiljske kobasice
- 150 gr graška
- 1 veća šargarepa
- 1 crvena paprika
- 1 glavica crnog luka
- 2,5 dl paradajz soka
- malo belog luka u prahu
- origano, bosiljak
- začin C, biber, peršun
Crni luk sitno iseckajte. Papriku i šargarepu iseckajte na kockice. Skuvajte grašak i šargarepu. Luk i papriku stavite da se proprže na malo ulja pa im dodajte kobasice iseckane na kolutove (možete ih prethodno malo propržiti pa onda iseckati i ubaciti u luk i papriku). Začinite i pržite na umerenoj temperaturi par minuta. Pečurke isecite na listiće pa dodajte u luk, papriku i kobasice. Ocedite kuvanu šargarepu i grašak pa stavite u mešavinu sa lukom, sve nalijte sokom od paradajza i kuvajte na umerenoj vatri 10-tak minuta. Začinite, dodajte malo belog luka u prahu, origano, bosiljak i dobro promešajte. Skuvajte špagete, prelijte ih sosom i ukrasite peršunom ! :-D
P.S. Odličan izbor za večeru a savršeno idu uz kiselo mleko - kao "šlag" na sos ! Možete ubaciti i malo kukuruza po želji!  Prijatno :-D

Related Posts:

  • Pilav- 2 bataka sa karabatacima- 2 manje glavice luka- 2 šargarepe- 1 čaša pirinča (čaša od 2 dl)- 1 puna kašika masti- začin C, biber, peršunLuk i šargare… Read More
  • Zapečena pileća džigerica- 500 gr pileće džigerice- 1 manji crni luk- 2 češnja belog luka- 1 kašika gustina- 1/2 kocke za supu- 1 kašika sirćeta- 1 kašika kisele pavlake- 2 tr… Read More
  • Knedle u paradajz sosuZa knedle Vam je potrebno :- 500 gr krompira- 300 gr mlevenog mesa- oko 130 gr brašna- 3 kašike griza- 3 kašike prezli- 1 jaje- 1 žumance- manja glavi… Read More
  • Zapečeni spanać sa mlevenim mesom- 300 gr mlevenog mesa- 300 gr barenog spanaća - 2 manje šargarepe- 1 glavica crnog luka- 2 jaja- 4 kašike kisele pavlake- 5 kašike neutralne pav… Read More
  • Pileća džigerica u sosu- 500 gr pileće džigerice- 3 manje glavice crnog luka- 1 dl kisele pavlake- 1 dl belog vina- 50 gr margarina- 1 kašika brašna - 1 kašika senfa&nb… Read More

4 коментара:

  1. jednostavno, ukusno i hranjivo, super!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Dobar recept, ja sam izbacijo da upetrbljavam bilo koji zacin, jel svi imaju, natrijum glutamat i su stetni za organizam. Mnoge Evropske zemlje su zabranile upotrebu, natrijuma glutamata a postoji toliko prirodnih srestava, da zacinis jedno jelo, koje moze biti, zdravije i ukusnuje a to je prirodnim travama ( prirodnim zacinima ). Ovo je samo moje misljenje, koje nije obavezno uzeti u obzir... Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  3. Slazem se sa prethodnim komentarom. Vegetu, zacin C sl. sam davno izbacila iz upotrebe. Koristite Kulinat finese bez aditiva.

    ОдговориИзбриши
  4. sve sastojke volim i baš odlično pašu, odličan ručak

    ОдговориИзбриши