понедељак, 11. октобар 2010.

Špagete sa kobasicama i povrćem

4

- 300 gr špageta
- 250 gr pečuraka 
- 4 manje roštiljske kobasice
- 150 gr graška
- 1 veća šargarepa
- 1 crvena paprika
- 1 glavica crnog luka
- 2,5 dl paradajz soka
- malo belog luka u prahu
- origano, bosiljak
- začin C, biber, peršun
Crni luk sitno iseckajte. Papriku i šargarepu iseckajte na kockice. Skuvajte grašak i šargarepu. Luk i papriku stavite da se proprže na malo ulja pa im dodajte kobasice iseckane na kolutove (možete ih prethodno malo propržiti pa onda iseckati i ubaciti u luk i papriku). Začinite i pržite na umerenoj temperaturi par minuta. Pečurke isecite na listiće pa dodajte u luk, papriku i kobasice. Ocedite kuvanu šargarepu i grašak pa stavite u mešavinu sa lukom, sve nalijte sokom od paradajza i kuvajte na umerenoj vatri 10-tak minuta. Začinite, dodajte malo belog luka u prahu, origano, bosiljak i dobro promešajte. Skuvajte špagete, prelijte ih sosom i ukrasite peršunom ! :-D
P.S. Odličan izbor za večeru a savršeno idu uz kiselo mleko - kao "šlag" na sos ! Možete ubaciti i malo kukuruza po želji!  Prijatno :-D

Related Posts:

  • Piletina u limunu- 4 bataka sa karabatacima- 2 dl belog vina- 6 čena belog luka- 1 veći limun- bosiljak, majčina dušica, ruzmarin, majoran (može i sveže i suvo)- so, b… Read More
  • Zapečene makarone sa mlevenim mesom- 300 gr mlevenog mesa- 300 gr makarona- 1 crni luk- 1 čen belog luka - 1 dl belog vina- 1 dl paradajz soka- 2 kašike kečapa- 1 kašičica aleve pa… Read More
  • Pileći paprikaš- belo meso od jednog pileta- 2 veća bataka - 2 glavice crnog luka- 4 čena belog luka- 5 dl paradajz soka  - lovorov list, biber, peršun, za… Read More
  • Brza piletina- 400 gr pilećeg mesa (belo meso, bataci..)- 100 gr pirinča- 100 gr kukuruza- 100 gr graška- 1 crvena paprika- 3 kašike kikiriki putera- 2 kašike soja… Read More
  • Krem čorba od brokolija i piletina sa račićimaZa krem čorbu Vam je potrebno : -  400 gr brokolija- 1 manja šargarepa- 1 manja glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike marga… Read More

4 коментара:

  1. jednostavno, ukusno i hranjivo, super!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Dobar recept, ja sam izbacijo da upetrbljavam bilo koji zacin, jel svi imaju, natrijum glutamat i su stetni za organizam. Mnoge Evropske zemlje su zabranile upotrebu, natrijuma glutamata a postoji toliko prirodnih srestava, da zacinis jedno jelo, koje moze biti, zdravije i ukusnuje a to je prirodnim travama ( prirodnim zacinima ). Ovo je samo moje misljenje, koje nije obavezno uzeti u obzir... Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  3. Slazem se sa prethodnim komentarom. Vegetu, zacin C sl. sam davno izbacila iz upotrebe. Koristite Kulinat finese bez aditiva.

    ОдговориИзбриши
  4. sve sastojke volim i baš odlično pašu, odličan ručak

    ОдговориИзбриши