субота, 16. октобар 2010.

Pileća džigerica u sosu

4

- 500 gr pileće džigerice
- 3 manje glavice crnog luka
- 1 dl kisele pavlake
- 1 dl belog vina
- 50 gr margarina
- 1 kašika brašna 
- 1 kašika senfa 
- majčina dušica, začin C 
Luk sitno iseckajte i propržite ga na margarinu uz dodatak kašike ulja. Dodajte džigericu i na jačoj vatri propržite sa svih strana. U luk i džigericu stavite brašno, majčinu dušicu, začin C (po ukusu) i senf pa dobro promešajte. Nalijte 1 dl vode, sipajte vino i sve zajedno kratko prokuvajte. Sklonite sa ringle , umešajte pavlaku i služite toplo uz prilog po želji.
P.S. Odlično, brzo i jako ukusno jelo koje sam služila sa pire krompirom ! Prijatno! :-D 

4 коментара: