петак, 29. октобар 2010.

Fondan 2

17

E pa evo i fondana broj 2! :-))) Ovaj recept sam dobila od drage Mihaele (La casa de vainilla) kao i bombonice (Marshmallows) od kojih sam pravila isti i mogu samo da kažem da je fondan fantastičan i zato njoj jedno veliko HVALA na svemu !!! Tako divan, ne kida se, dovoljno elastičan, super prima boje..ma savršen je !!! Probajte i videćete i sami!! U pitanju je kesten tortica , ali prvo recept za fondan pa za torticu ! :-))

- 250 gr belih marshmallows bombonica
- 500 gr šećera u prahu+šećer u prahu za razvijanje fondana i oblikovanje figurica
- 1,5 kašika vode
Bombonice rasporedite u veću tepsiju tako da ne naležu jedna na drugu. Poprskajte ih sa vodom i stavite u rernu ugrejanu na 100 stepeni oko 3-4 minuta (ja nemam mikrostalansu pa sam na ovaj način radila ali Vi možete pratiti Mihaelin postupak ako posedujete istu :-)). Bombonice treba samo da omekšaju a ne da se rastope! U vanglicu stavite pola količine šećera u prahu pa stavite bombonice u šećer i mesite rukama ! Užasno se lepe u početku ali nikako ne odustajte , nikako !! Prebacite smesu na radnu površinu posutu šećerom u prahu i mesite dok ne dobijete jednu lepu savršenu belu loptu koja Vam se ne lepi za ruke i koja je  spremna za rad! Bojite po želji i dekorišite tortice! :-D  
 Za KESTEN TORTU Vam je potrebno :
- 250 gr mlevenog keksa
- 250 gr kesten pirea
- 150 gr margarina
- 100 gr šećera u prahu
- malo ruma (po želji)
Umutite šećer u prahu sa margarinom (odvojite 1 kašiku ove smese za premazivanje tortice), dodajte sve ostale sastojke, umesite testo ručno i oblikujte torticu ! :-D ! Jednostavno zar ne ?
P.S. Tortu sam premazala sa umućenim margarinom i šećerom u prahu , ostavila je da se hladi pa stavila preko fondan ! S obzirom da sam početnik u ovome i da nemam ama baš nikakvo iskustvo i da se tek učim nije loše ispala ! Nisam baš zadovoljna ali biće bolje svaki sledeći put obećavam ! Uživajte ! :-D
Evo još jedne tortice od ovog fondana :-))))) ! 

17 коментара:

  1. Draga Jovana pa ti si stvarno postala ekspert za fondan. Marchmellow bombone sam probala, ali ne kod nas, da li ih ima da se kupe ili je to pošiljka u pitanju. Blago tvom sinčiću!

    ОдговориИзбриши
  2. Probala sam MM fondan i običan fondan i ne mogu se porediti, stvarno :))
    Jes' da ne volim kesten, al' je tortica divna :)

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala devojke zaista se trudim da dobro uvežbam fondan pre rođendana i nadam se da ću uspeti! Jeco u pitanju je pošiljka jer ih ni ja nisam videla kod nas nažalost! :-D Veliki pozdrav za obe !

    ОдговориИзбриши
  4. Biće savršen kad dođe pravljenje rođendanske, mogu da se kladim! :)

    ОдговориИзбриши
  5. Uh hvala Tina na podršci - to mi mnogo znači ! :-D

    ОдговориИзбриши
  6. Ovaj sma probala ali mi nije odgovarao..... nekako sam se bolje privikla na onaj prvi, od 900 g šećera u prahu :) ali tvoj izgleda odlično! Ja kad sam ga radila bio je sav neki gnjecav i ljepljiv, pa sma ga obojila u rozo tako da je cijela tirta bila roza pa su me zezali ( na mojoj rođendanskoj zabavi) ja jedeju tortu od žvakačih guma :) hehe, tako da ga poslije nisam isprobavala :) a ova tortica je divna :)

    ОдговориИзбриши
  7. Just Cake ide tačno 500 gr šećera u prahu i nema greške nikakve ! :-) Ma odlična su mi oba (u pripremi je i treći hihihihi) ! Veliki pozdrav! :-))))

    ОдговориИзбриши
  8. Ajme kako je ovo prekrasno, svaka čast Jovana,ma divnoo!!!

    Pusa

    ОдговориИзбриши
  9. ovo si prekrasno dekorirala, ne mogu se nadivit kako je lijepa

    ОдговориИзбриши
  10. Draga, hvala na lepim recima! Tortica izgleda super, verujem da ce rodjendanska zasijati u punom sjaju :))) Pusa

    ОдговориИзбриши
  11. Zondra , Nina drage moje hvala Vam puno!!
    Mihaela HVALA VAMA NA SVEMU i na podrsci!!! :-))))))))))

    ОдговориИзбриши
  12. Odlicno izgleda...i zvuci nesto jednostavnije od onog koji sam ja pravila....moracu da isprobam

    :))

    ОдговориИзбриши
  13. Zdravo Jovana! Odlično izgleda i zvuči jednostavno. Samo mi kazi molim te pošto nisam još pravila fondan čime ga razvijaš i glačaš,dalioklagiju namazeš nečim? I da li se stavljaju tečne boje ili u prahu? Molim te brz odgovor treba mi za utorak:)

    ОдговориИзбриши
  14. Postovana Milena , po radnoj povrsini pospite malo gustina ili secera u prahu i razvaljajte oklagijom koju ne mazete. Boje stavljam u gelu ali mozete i u prahu samo prah pre upotrebe razmutite sa par kapi alkohola. Puno pozdrava :-)

    ОдговориИзбриши
  15. Zdravo Jovana, tortica je uspela, zapravo napravila sam dve iste sa drgacijim ukrasimo, onako pocetnicki ukraseno ali sam jako zadovoljna s obzirom da sam prvi put radila ovako nesto, hvala Vam puno na ovom receptu zelim Vam uspeh u daljem radu. P.s jedino sto nisam nigde nasla beli marshmallow vec samo sareni pa je ispalo nezno zelene boje kad se izradio. I kako postizete sjaj?

    ОдговориИзбриши
  16. O draga Milena bas me raduje da ste uspeli :-) Zaboravila sam da napisem da sam bele marshmallow bombonice dobila iz inostranstva od moje drage prijateljice Mihaele :-( ali bitno je da je uspeo :-) Sjaj postizem sa malo ulja pa cetkicom premazete ;-) Puno pozdrava i hvala vama na poverenju :-)

    ОдговориИзбриши