недеља, 10. октобар 2010.

Baklava sa jabukama

6

- 500 gr kora za pitu
- 4 veće jabuke
- 3 jajeta
- 1 čaša slatke pavlake (čaša od jogurta)
- 1/2 čaše ulja
- 2 kesice vanil šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- malo cimeta 
- 1,5 čaša šećera (za prelivanje baklave)
Umutite jaja, slatku pavlaku, ulje, vanil šećer i prašak za pecivo. Jabuke izrendajte. Kore podelite na dva dela. U podmazan pleh ređajte jednu po jednu koru a svaku četkicom premazujte sa pripremljenim filom. Kad potrošite prvi deo kora rasporedite oceđene jabuke i pospite ih sa malo cimeta pa nastavite ređanje i premazivanje kora dok ih ne potrošite. Isecite baklavu na kocke ili trouglove pa ako Vam je ostalo fila prelijte preko baklave i stavite da se peče na 200 stepeni oko 25-30 minuta. Stavite 1,5 čašu šećera sa malo vode u šerpu i skuvajte gust sirup (kad provri da kuva oko 10 minuta) pa prelijte topao sirup preko tople baklave. :-D
P.S. Fantastična baklavica koju možete napraviti i sa višnjama a u tom slučaju ide 1 kg višanja ! U svakom slučaju zagarantovano uživanje u ukusima ! Prijatno! :-)))) 

6 коментара:

  1. Jako mi se svidja receptek, ovo mi je nesto novo jer sa jabukama nisam pravila do sada...bas izgleda nekako socno i fino, belezim za probu!;)))

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo još nisam probala nikada, ali vjerujem da je prefinoo!

    Pusa.

    ОдговориИзбриши
  3. Obozavam baklavu, probala sam je sa orasima, bademima, visnjama, makom, cokoladom... ali nikada mi nije na pamet pala jabuka. Super recept :)

    ОдговориИзбриши
  4. Imam dosta jabuka, tako da cu sigurno praviti. Odlican recept.

    ОдговориИзбриши
  5. Drage moje devojke hvala Vam od srca! Recept je odličan ! Baklvaica je fantastična ! Ko proba nek javne kako je prošla! :--)))))) Veliki pozdrav za sve!

    ОдговориИзбриши
  6. ovo mi je novo, ja sam mislila da je baklava samo ona verzija sa orasima, e sad vidim očito da može i sa drugim voćem, no čini mi se čak bolja varijanta s jabukama

    ОдговориИзбриши