субота, 09. октобар 2010.

Punjene korpice od mlevenog mesa

8

- 500 gr mlevenog mesa
- 2 parčeta hleba
- 2 jaja
- 1 glavica crnog luka
- 1 kesica instant pire krompira
- začin C, biber, peršun
Luk sitno iseckajte, a hleb potopite u malo vode i dobro ocedite. Pomešajte meso sa lukom, jajima, oceđenim hlebom, dodajte seckan peršun, začin C i biber po želji pa dobro promešajte da dobijete kompaktnu smesu pogodnu za oblikovanje. Nauljite kalupe za projice , podelite meso na 24 jednaka dela i formirajte korpice u kalupima. Svaku korpicu prelijte sa malo ulja pa stavite da se peku na 180 stepeni oko 20-25 minuta U međuvremenu napravite instant pire kao što piše na kutiji. Izvadite korpice, napunite ih sa pripremljenim pire krompirom pa vratite u rernu još 4-5 minuta da se zapeče pire krompir. Služite toplo uz salatu po želji. :-D
P.S. Korpice možete puniti i sa domaćim pire krompirom :-))) ! Ako nemate kalup za projice onda samo napravite ćuftu pa na sredinu prstom napravite udubljenje i stavljajte u nauljen pleh ! Savršeno ukusno meso a odlično ide uz zelenu salatu ! Prijatno ! :-D 
 

8 коментара:

  1. JOvana ovo ti je super ideja. Idealna kad gosti dođu onako elegantno. Nikada mi ne bi palo napamet.

    ОдговориИзбриши
  2. ovo je divno jelo! kako lepo izgleda, moraću da probam odmah...hvala na predlogu, Jovana :)

    ОдговориИзбриши
  3. uff. .čim svratim k tebi na blog odmah ogladnim. .pusa cleo.

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala svima na divnim komentarima ! POZDRAV ZA SVE !

    ОдговориИзбриши
  5. Dobra ideja, baš imam mljeveno i isprobati ću je!

    ОдговориИзбриши