- 1 kg pilećeg mesa (belo meso, bataci, karabataci)
- 4 glavice crnog luka
- 2 veća krompira
- 2,5 dl paradajz soka
- 2 dl belog vina
- 1 kašika aleve paprike
- 1 kašika tucane paprike
- 1/2 kašičice čilija
- 2 češnja belog luka
- 3 lovorova lista
- začin C, biber
- peršun, malo ruzmarina i bosiljka
Crni luk izblendirajte pa ga stavite u dublji tiganj . Meso isecite na parčad (batake odvojite od karabataka i ostranite kožicu, belo meso isecite samo na pola ). Poređajte meso preko luka, sipajte 1 l vode, dodajte alevu papriku, tucanu papriku, čili, lovorove listove, izgnječene češnjeve belog luka, začinite po želji začinom C i biberom, promešajte, poklopite i krčkajte na tihoj vatri 1 h. Posle sat vremena dodajte paradajz sok, belo vino, krompire isečene na polukrugove, promešajte , poklopite i kuvajte još 30 minuta. Pred kraj dodajte malo ruzmarina i bosiljka. Servirajte toplo i pospite seckanim peršunom.
P.S. Odlično i pikantno ! Možete staviti samo batake ili samo belo meso - izbor je na Vama , ali jedno je sigurno- za ovo jelo Vam neće biti potreban nož jer se meso divno skuvalo i upilo sve sokove ! Uživajte i prijatno! :-D
MLJAC:)!
ОдговориИзбришиVeliki pozdrav.
Hvala draga LadyA ! Veliki pozdrav!
ОдговориИзбришиJovana, odlican recept!
ОдговориИзбришиHvala Olgice puno!
ОдговориИзбришиPravim sad za rucak! :D
ОдговориИзбриши