четвртак, 12. август 2010.

Pileći brodet

5

- 1 kg pilećeg mesa (belo meso, bataci, karabataci)
- 4 glavice crnog luka
- 2 veća krompira 
- 2,5 dl paradajz soka
- 2 dl belog vina
- 1 kašika aleve paprike
- 1 kašika tucane paprike
- 1/2 kašičice čilija
- 2 češnja belog luka
- 3 lovorova lista
- začin C, biber
- peršun, malo ruzmarina i bosiljka
 Crni luk izblendirajte pa ga stavite u dublji tiganj . Meso isecite na parčad (batake odvojite od karabataka i ostranite kožicu, belo meso isecite samo na pola ). Poređajte meso preko luka, sipajte 1 l vode, dodajte alevu papriku, tucanu papriku, čili, lovorove listove, izgnječene češnjeve belog luka, začinite po želji začinom C i biberom, promešajte, poklopite i krčkajte na tihoj vatri 1 h. Posle sat vremena dodajte paradajz sok, belo vino, krompire isečene na polukrugove, promešajte , poklopite i kuvajte još 30 minuta. Pred kraj dodajte malo ruzmarina i bosiljka. Servirajte toplo i pospite seckanim peršunom.
P.S. Odlično i pikantno ! Možete staviti samo batake ili samo belo meso - izbor je na Vama , ali jedno je sigurno- za ovo jelo Vam neće biti potreban nož jer se meso divno skuvalo i upilo sve sokove ! Uživajte i prijatno! :-D

Related Posts:

  • Brzi svinjski medaljoni- 500 gr svinjskog filea- 400 gr pečuraka- 2 manje glavice crnog luka- 2 paradajza- 1 dl belog vina- 1 dl neutralne pavlake- 100 gr parmezana - z… Read More
  • Riblje ćufte u sosu od pečuraka- 1 kg fileta soma - 2 jajeta- 2 pune šake prezli- 3 čena belog luka- malo kukuruznog brašna - začin C, peršun- 1 kesica krem čorbe od pečur… Read More
  • Zapečene pljeskavice - 300 gr mlevenog junećeg mesa- 3 jaja- 1 glavica manjeg crnog luka- puna šaka prezli- 2 dl kisele pavlake- 1 dl jogurta- so, biber, peršunIzmešajte … Read More
  • Belo meso sa susamomZa marinadu Vam je potrebno:- belo meso od jednog pileta- 50 ml soja-sosa- 2 kašike belog vina- 1 kašika ulja od susamaBelo meso iseckajte na kockice … Read More
  • Zapečene makarone - 300 gr barenih makarona (fusilli)- 300 gr mlevenog junećeg mesa- 150 gr kačkavalja - 2 struka mladog luka- 1 veća šargarepa - 1 dl belog … Read More

5 коментара: