- 400 gr spanaća
- 150 gr kačkavalja
- 150 gr čipsa (običnog)
- 2 jajeta
- brašno za pohovanje
- muskatni oraščić
- so, biber
Skuvajte spanać , ocedite ga i sitno iseckajte. U blenderu izmiksirajte čips, a kačkavalj izrendajte. U veću činiju stavite spanać, rendani kačkavalj, 4 kašike izblendiranog čipsa i malo muskatnog oraščića pa rukom zamesite smesu. Piletinu zasecite po dužini, formirajte džepove i malo ih posolite i pobiberite. Smesu podelite na 4 dela i punite džepove u mesu (po potrebi ih zatvorite čačkalicom ). Punjeno meso uvaljajte u bračno, pa u razmućena jaja i na kraju u preostali izblendirani čips. Meso pržite u dubljem ulju dok ne dobije zlatno žutu boju. Prženo meso stavljajte na papirni ubrus da upije višak masnoće. Služite uz prilog po želji i salatu.
P.S. Hrskav i neobično fantastičan ukus ! Po želji naravno možete staviti čips koji Vi volite-sa kečapom, grčka salata itd ! Prijatno ! :-)))
odlična ideja s čipsom:))))....svakako ću probari:))....
ОдговориИзбришиpusa:))..
Hvala draga Mare odlicno je ! :-D Pozdrav!
ОдговориИзбришиcula sam za cips umak ali ga nisam videla. Izgleda tako hrskavo spolja, a piletina tako socna sa tim krem spanacem. Bookmarkirano!
ОдговориИзбришиDivno i hrskavo draga Jelena ! Probajte ! Veliki pozdrav!
ОдговориИзбришиOdličan ručak!
ОдговориИзбришиHvala draga Vera!
ОдговориИзбришиručak za pet!
ОдговориИзбришиOvo je tako socno i primamljivo.
ОдговориИзбришиOd srca hvala drage Nina i Olgice!
ОдговориИзбриши