петак, 6. август 2010.

Pečeni pileći bataci i krilca

2

- 2 pileća bataka 
- 2 pileća krilca
- 80 gr prezli
- 60 gr pečenog kikirikija
- 1,5 dl kečapa
- 1 kašika meda
- 150 gr margarina
- kašičica aleve paprike
- kašičica belog lika u prahu
- začin C
Batake i krilca operite pa batacima odstranite kožicu, pa ih dobro natrljajte začinom C. U većoj činiji izmešajte prezle, krupno mleveni kikiriki, kečap, alevu papriku, beli luk i otopljen med. Sve lepo izmešajte da se sjedini pa stavite meso u činiju i utrljavajte smesu rukom svuda po mesu . Ostavite da odstoji 1 h u frižideru. Margarin otopite. Izvadite meso, umačite ga u otopljeni margarin ,pa opet uvaljajte u smesu u kojoj je bilo i stavite u podmazanu tepsiju. Preostalim margarinom prelijte poređano meso pa pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Služite uz prilog po želji.
P.S. Divan slatko-slani ukus ! Prijatno!    

2 коментара:

  1. Baš sam se danas pitala gdje si ti nestala?
    Smišljala si nove fine receptiće:)
    Ovo jelo je baš za laku noć, ajmee opet sam gladna:))
    Što nam radiš draga Joja?:))))
    Pusa!

    ОдговориИзбриши
  2. Hehehe draga moja Zondra nisam bila par dana kući ali evo me sada tu sa novim , proverenim i ukusnim receptima! Veliki pozdrav za Vas! :-D

    ОдговориИзбриши