уторак, 17. август 2010.

Bećarac sa kobasicama i pirinčem

3

- 2 veće glavice crnog luka
- 5 većih zelenih paprika 
- 5 svežih paradajza
- 1 par kranjskih kobasica
- 150 gr pirinča
- začin C , so , peršun
Crni luk sitno iseckajte pa ga stavite u šerpu na malo ulja ,posolite i ostavite na laganoj vatri da se prži 15 minuta. Papriku iseckajte na kockice pa dodajte u luk, sipajte vrlo malo vode i zajedno pržite dok paprika malo ne omekša. Paradajz iseckajte na kockice i dodajte u papriku i luk i dinstajte još oko 20 minuta tj. dok ne ispari skoro sva tečnost. Pirinač posebno skuvajte. Kobasice isecite na polukrugove i propržite na tiganju. Dodajte pirinač i kobasice u pripremljen bećarac i dobro promešajte. Po potrebi začinite i dodajte sitno seckan peršun. Služite toplo. 
P.S. DIVNO !  

3 коментара:

  1. Анониман16. јул 2011. 20:43

    Sjajno. Iznenadila sam se koliko smo pojeli, jer je stvarno divnoooo.
    Moj luk je bio na rebarca. Imala sam malo manje paradajza, pa sam dodala malo pasiranog iz tetrapaka. A kobasice one sto sam nasla u Maxiju.. tanke i dugacke. Jedino sto ih nisam seckala nego pobacala preko onako cele. Ali nije bio nista manje ukusno!
    Hvala na receptu! :)

    ОдговориИзбриши