среда, 18. август 2010.

Piletina sa jogurtom

0

- 2 bataka sa karabatacima
- 3 dl jogurta
- sok od pola limuna
- 1 kašičica ljute aleve paprike
- 1 kašičica karija
- malo đumbira
- začin C, biber
Batake odvojite od karabataka pa im skinite kožicu. Izbodite meso nožem na par mesta. U većoj činiji sjedinite jogurt, sok od pola limuna, kari, đumbir, ljutu alevu papriku i začinite po ukusu začinom C i biberom. Potopite meso u ovu marinadu i ostavite bar pola sata u frižideru. U nauljenu vatrostalnu činiju stavite meso i prelijte ga marinadom u kojoj je bilo. Pecite na 200 stepeni dok meso ne omekša, oko 35 minuta. Služite sa prilogom po želji. 
P.S. Neobičan , nesvakidašnji, kiselkast i fantastičan ukus piletine! Prijatno! :-D  

Related Posts:

  • Pileća džigerica u sosu- 500 gr pileće džigerice- 3 manje glavice crnog luka- 1 dl kisele pavlake- 1 dl belog vina- 50 gr margarina- 1 kašika brašna - 1 kašika senfa&nb… Read More
  • Pilav- 2 bataka sa karabatacima- 2 manje glavice luka- 2 šargarepe- 1 čaša pirinča (čaša od 2 dl)- 1 puna kašika masti- začin C, biber, peršunLuk i šargare… Read More
  • Piletina sa mlincima - 500 gr pilećeg belog mesa - 1 pakovanje gotovih mlinaca- 5 dl mleka- 2 dl kisele pavlake- 170 gr dimljenog kačkavalja ili gorgonzole- so, bibe… Read More
  • Špagete sa kobasicama i povrćem- 300 gr špageta- 250 gr pečuraka - 4 manje roštiljske kobasice- 150 gr graška- 1 veća šargarepa- 1 crvena paprika- 1 glavica crnog luka- 2,5 dl … Read More
  • Punjene korpice od mlevenog mesa- 500 gr mlevenog mesa- 2 parčeta hleba- 2 jaja- 1 glavica crnog luka- 1 kesica instant pire krompira- začin C, biber, peršunLuk sitno iseckajte, a hl… Read More

0 коментара:

Постави коментар