уторак, 17. август 2010.

Bećarac sa kobasicama i pirinčem

3

- 2 veće glavice crnog luka
- 5 većih zelenih paprika 
- 5 svežih paradajza
- 1 par kranjskih kobasica
- 150 gr pirinča
- začin C , so , peršun
Crni luk sitno iseckajte pa ga stavite u šerpu na malo ulja ,posolite i ostavite na laganoj vatri da se prži 15 minuta. Papriku iseckajte na kockice pa dodajte u luk, sipajte vrlo malo vode i zajedno pržite dok paprika malo ne omekša. Paradajz iseckajte na kockice i dodajte u papriku i luk i dinstajte još oko 20 minuta tj. dok ne ispari skoro sva tečnost. Pirinač posebno skuvajte. Kobasice isecite na polukrugove i propržite na tiganju. Dodajte pirinač i kobasice u pripremljen bećarac i dobro promešajte. Po potrebi začinite i dodajte sitno seckan peršun. Služite toplo. 
P.S. DIVNO !  

Related Posts:

  • Svinjske šnicle u pivu- 10 tanjih svinjskih šnicli- 1/2 l piva- 2 dl soka od paradajza- 2 šargarepe- 1 kašika brašna- začin C, biberMeso izlupajte i začinite po želji začin… Read More
  • Juneći gulaš- 500 gr junećeg mesa- 250 ml soka od paradajza - 3 veće glavice crnog luka- 1 šargarepa- 2 kašičice slatke aleve paprike- 1 kašičica bosiljka- l… Read More
  • Pljeskavice sa susamom- 500 gr mlevene junetine- 150 gr susama - oko 70 gr prezli- 50 gr rendanog kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kisele pavlake- 1 kašičica senfa - … Read More
  • Ćufte u sosu od kiselog mleka- 500 gr junećeg mlevenog mesa- 7 kašika brašna- 7 kašika ulja- oko 5-6 kašika prezli - 2 glavice crnog luka- 2 čena belog luka- 1 šargarepa- 1 k… Read More
  • Piletina sa pečurkama- 400 gr belog  mesa- 400 gr šampinjona- 2 dl kisele pavlake - 2 pune kašike senfa- 2 kašike soja-sosa- 2 kašike susama- začin C, peršunBelo… Read More

3 коментара:

  1. Анониман16. јул 2011. 20:43

    Sjajno. Iznenadila sam se koliko smo pojeli, jer je stvarno divnoooo.
    Moj luk je bio na rebarca. Imala sam malo manje paradajza, pa sam dodala malo pasiranog iz tetrapaka. A kobasice one sto sam nasla u Maxiju.. tanke i dugacke. Jedino sto ih nisam seckala nego pobacala preko onako cele. Ali nije bio nista manje ukusno!
    Hvala na receptu! :)

    ОдговориИзбриши