- oko 380 gr brašna
- 300 gr sira
- 2 dl mlake vode
- 3 kašike ulja
- kašičica soli
U vanglicu pomešajte brašno , ulje i so pa postepeno dodavajte vodu i mesite testo lupajući ga odozdo nagore. Testo mesite sve dok prestane da se lepi za ruke ali pazite da ostane meko i elastično! Loptu od testa podelite na dve loptice , svaku premažite sa malo ulja i ostavite da se odmori pola sata. Na sto stavite čistu veću krpu, pospite je sa malo brašna, na sredinu stavite jednu lopticu testa pa rukama rastežite testo od sredine ka krajevima što tanje. Kad razvučete testo preko cele krpe otkinite krajeve testa (ostali su malo deblji krajevi ) i ostavite sa strane. Na koru nanesite izmrvljen sir , pa pomoću krpe urolajte testo.Tako uradite i sa drugom lopticom a ostatke testa od obe loptice malo premesite i ponovite još jednom ceo postupak. Slažite pitu u podmazan pleh i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.
P.S. Odličan izbor za doručak ili večeru! Prijatno :-D
Za kasni doručak. Donosim jogurt. Mnjammm Jovana, ovo je divno za nas debelguze! :D
ОдговориИзбришиHehehehe može Tanjice, uz jogurt ide fantastično ! Uživaj mi ! :-D
ОдговориИзбриши